Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБанскоТази неделя! Шампионът Ш. Мустафа атакува рекорда за изкачване на Вихрен

Тази неделя! Шампионът Ш. Мустафа атакува рекорда за изкачване на Вихрен

Шампионът в планинското бягане Шабан Мустафа ще опита да подобри собствения си рекорд за скоростно изкачване от град Банско до пиринския първенец връх Вихрен (2914м) тази неделя, 25-ти юни 2023 г. Изключителният български планински атлет ще участва в състезанието по планинско бягане PirinRun, второ за сезона от веригата FiveMountains на Сдружение Marathon.bg По традиция стартът на надпреварата ще бъде даден в 10:00 ч. на поляната при долната станция на кабинковия лифт и хотел Кемпински Гранд Арена Банско. Към момента за участие освен Шабан Мустафа са се записали още над 80 човека, сред които Ивайло Атанасов, Гено Увардов, Мартин Чекански, Милен Тончев, Никола Кондарев, Кристиян Кобер от Уелс, Великобритания и др., а крайният срок за онлайн регистрацията изтича на 23-ти юни.
За 13-та поредна година красивата Пирин планина и топ-курортът Банско ще съберат едни от най-добрите планински атлети и мнозина любители на планинското бягане на старта на 13-километровото скоростно изкачване на първенеца на Пирин планина с близо 2000м положителна денивелация.

Рекордът на трасето от 1:38:03 ч. е поставен от Шабан Мустафа през 2017 г. За последно той участва и спечели безапелационно ПиринРън през 2021 г.
Само преди две седмици шампионът от Сунгурларе триумфира за четвърти път с победа и в престижния планински маратон LGT Alpin Marathon Liechtenstein в Лихтенщайн, така че изглежда отново е в отлична спортна форма.
Времето през уикенда се очертава да бъде предизвикателно с очакваното преминаване на студен атмосферен фронт и дъждове, затова подгответе се добре с нужната екипировка и ви очакваме на старта в неделя, заявиха организаторите.
PIRIN RUN 2023 се организира от Сдружение Маратон и Община Банско.

RELATED ARTICLES

Most Popular