Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилТанцова формация „Партньори“ от Кюстендил развълнува "Фолклорни вълни” с шопски и пирински...

Танцова формация „Партньори“ от Кюстендил развълнува “Фолклорни вълни” с шопски и пирински танци

Танцова формация „Партньори“ в Кюстендил се завърна от участие в първото издание на фолклорния фестивал „Фолклорни вълни”. В Амфитеатъра и концертната зала на комплекс „Камчия“ се провеждаха концерти с участието на любителски фолклорни групи от цяла България. Танцови, певчески състави и оркестри от Варна, Велико Търново, Лясковец, Кюстендил, Свиленград, София, Враца и Шабла бяха част от това вълнуващо събитие и всяка вечер се грижеха за доброто настроение на гостите на фестивала.

Освен богатата концертна програма организаторите бяха предвидили вечерни хоротеки, които спомагаха за сплотяване и обмен между групите и приобщаваха всички, които искаха да се потопят в енергията и пъстротата на българския фолклор.

Танцьорите от „Партньори“, под вещото ръководство на младия си хореограф Тони Кенов, представиха разнообразна програма, включваща танци от Шопската и Пиринската етнографска област. С много заряд, настроение, пъстри носии и професионализъм изпълненията им впечатляваха и взривяваха публиката всяка вечер. Всички те благодарят на организаторите на фестивала – Фолклорен клуб „Плетеница“, с ръководител Николай Корчев, Сдружение “Обединени с надежда” – гр. Велико Търново, на домакините от СОК “Камчия” и община Аврен.

„Партньори“ се завърнаха впечатлени от това незабравимо морско приключение, изпълнено с много танци, емоции и нови приятелства, и остават в очакване на нови фолклорни срещи!

RELATED ARTICLES

Most Popular