Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилТеодор Илиев е новият главен архитект на Община Кюстендил

Теодор Илиев е новият главен архитект на Община Кюстендил

Теодор Илиев е новият главен архитект на Община Кюстендил. Той беше представен пред медии от кмета инж. Огнян Атанасов.

”Изключително благодарен съм на архитект Стояна Чавдарова, която беше досегашния главен архитект. По нейно желание тя се премести в областна администрация Кюстендил. Благодарен съм за това, което направи за община Кюстендил, за това че ни остави добро наследство като техническа служба и подготвени кадри. Оттук нататък нашата амбиция е да надграждаме“, заяви инж. Атанасов.

Теодор Илиев ще изпълнява длъжността до обявяването на конкурс. „Смятам, че с общи усилия ще постигнем добри резултати за Община Кюстендил. Изключително съм му благодарен, че прие моята покана“, каза още кметът на Кюстендил.

Инж. Атанасов е поставил пред арх. Илиев като основни задачи максимално улесняване на строително инвестиционния процес на територията на община Кюстендил, бърза дигитализация на всички планове, които има в общината.

Разработването и довършването на започнатите промени в ОУПОК ще бъдат фокусирани върху археологическия резерват „Пауталия – Велбъжд“, за да може да се даде тласък на инвестиционния климат в града. Дигитализацията ще обхване селищата около град Кюстендил и осъвременяване на регулацията на града.

„Благодаря на архитект Чавдарова за добре подготвената технически отдел и това, което е оставила като основа, която ние ще надградим с още повече труд и старание“, с тези думи започна представянето си арх. Илиев.

Арх. Теодор Илиев е на 35 години, израснал е в град Кюстендил.

Завършил е ПМГ „ Проф. Емануил Иванов“, после архитектура в Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия, катедра „Градоустройство“.

Докато е учил, активно е работил в екип с арх. Юлий Фърков по археологическите паметници в града, като Крепостна стена „Хисарлъка“, „Ларгото” – София, „ Голямата Базилика” – Плиска и други значими културни обекти.

Заема длъжността главен архитект на Община Трекляно от 2023 след арх. Ст. Очепалска. Проектирал е жилищни сгради в София и Враца, нова сграда с обществено предназначение „Сувенирна Палата – Враца“ , нов градски парк в ж.к. „Сениче“.

”Ще се опитам максимално да помогна за града и да продължа визията на инж. Атанасов и на архитект Юлий Фърков за развитието му”, каза още арх. Илиев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular