Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградТоп пилотът от община Симитли Жулиян Георгиев е новият шампион по мотокрос...

Топ пилотът от община Симитли Жулиян Георгиев е новият шампион по мотокрос на България

За пореден път, топ пилота по мотокрос на община Симитли Жулиян Георгиев постигна отличен резултат и се изкачи по стълбичката на успехите, като грабна отново ПЪРВО място в състезание по мотокрос в България. Надпреварата бе проведена в Айтос, където състезателя на Табак Рейтинг Тим община Симитли – Жулиян Георгиев се състезава в клас МХ1.

Това е поредното състезание на Жулиян, в което достойно представи своя клуб и цялата община Симитли.

В интервю пред motocrossbg.eu, Жулиян Георгиев споделя как оценява изминалия състезателен сезон и кое според него е най-доброто му представяне. Ето и кратък коментар по темата от състезателя на община Симитли:

 

  • Как оценяваш изминалия състезателен сезон?

Този сезон беше доста добър за мен! Показвах постоянство на всяко едно състезание, с минимални грешки в карането. Беше много трудно физически и ментално, защото нямам възможността да тренирам доста често с мотор. Последните два месеца ги изкарах само от състезание на състезание, без тренировки между тях. Като включим също, че отидох на световно със една седмица предизвестие и точно 5 тренировки с мотор за лятото, но всичко това се дължи на моята добра зимна подготовка, в която прекарах много часове тежки двуразови и триразови тренировки.

  • Кое беше най-доброто ти представяне?

Най-големият успех за тази година е ,че успях да се докосна до световната сцена и имах възможността да се състезавам срещу най-добрите състезатели на планетата! Въпреки всички разочарования и трудности през годините, аз успях да се докосна до върха. Аз вярвам в моите възможности и вярвам, че с правилните хора зад гърба ми, аз мога да постигна големи неща в този спорт!

  • Каква беше конкуренцията? Какво мислиш за нивото на състезателите този сезон?

Нивото в България никак не е зле, но държавата отказва и затрива много таланти. Мисля, че ако се инвестира в построяването на нови истински трасета и да се създадат добри условия за подготовка на деца, да имат къде да карат. Да се направят мотокрос училища с млади хора, които са на дълбоко в спорта, хора които наистина знаят как изглежда професионалния спорт. Тогава вече България ще има със сигурност отново състезатели на най-високо ниво, защото имаме голям потенциал, но системата те принуждава да се провалиш.

  • Като състезател, какво мислиш за нивото на родния мотоспорт към настоящия момент и смяташ ли, че тенденцията е към развитие и прогрес?

Тенденцията ще потръгне към прогрес, ако се инвестира в правилните неща по правилния начин с правилните хора. Да се влагат пари в момчета, които заслужават и се трудят и искат да се развиват. По този начин ще дойдат много нови състезатели и бариерите ще да винаги пълни във всички класове, иначе тъпчем на едно място!

  • Какви са очакванията ти за догодина и какви цели си поставяш за сезон 2024?

Целите ми за следващата година са, да бъда по-добър от себе си тази година. Да бъда във възможно най – добрата форма, в която мога да бъда и да достигна пълния потенциал на себе си. Да популяризирам спорта все повече в България! Да мотивирам всички хора, които ме гледат и да покажа,че с труд, постоянство, борба може да се постигне всичко от нулата!

RELATED ARTICLES

Most Popular