Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБанскоТрагедия! Двама скиори се сблъскаха на писта в Банско, единият почина

Трагедия! Двама скиори се сблъскаха на писта в Банско, единият почина

Планински спасители са правили изкуствено дишане на 68-годишния мъж, но той е издъхнал на път за болницата

Трагичен инцидент стана в късния следобед в сряда на писта в местността Платото над Банско. Двама скиори са се сблъскали челно в началото на ски писта №5 на около 100-200 м под лифт „Платото“. Сблъсъкът е бил изключително силен. Единият от скиорите – 68-годишен мъж от София, е останал неконтактен след удара. Планинските спасители от Банско са се отзовали на мига на мястото на инцидента. Те са опитали да спасят възрастния мъж с изкуствено дишане, правен му е и сърдечен масаж. Предали са го на медицинския екип все още жив, но в тежко състояние. Издъхнал е в линейката на път за болницата в Разлог. Починалият скиор е транспортиран в МБАЛ – Благоевград за аутопсия.

Другият участник в сблъсъка по непотвърдена информация е около 30-годишен мъж от Якоруда. Той също е пострадал, с два счупени крака е.

Полицията също е пристигнала на място за оглед и разследване на инцидента.

За 10 дни това е вторият трагичен случай в Банско. На 23 януари лавина затрупа сноубордист, който почина на място. Младежът бил с лавинна раница (еърбег), която сработила, но не успяла да му помогне, защото се ударил в дърво и тя се пръснала, каза дежурният спасител. Момчето било със свой приятел, който веднага се притекъл на помощ, но попадналият в лавината сноубордист вече бил починал.

RELATED ARTICLES

Most Popular