Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаТриажният кабинет в Дупница започва работа в четвъртък

Триажният кабинет в Дупница започва работа в четвъртък

  • Още една медсестра от общинската болница с Ковид-19, д-р Крум Бонев: Вирусът се разпространява лавинообразно

Пациенти с Ковид-19 постъпват лавинообразно в общинската болница в Дупница. „Вирусът се разпространява лавинообразно, непрекъснато изписваме и приемаме пациенти”, каза управителят на здравното заведение д-р Крум Бонев в отговор на въпрос на „Вяра” има ли новопостъпили в болницата, заразени с новия коронавирус. Има и новозаразена медицинска сестра от Хирургично отделение.

„В момента 8 души от целия персонал на Детско отделение, който се състои от 17 човека, са в болнични заради  Ковид-19. Освен това с положителна проба е и медицинска сестра от  Хирургично отделение. В отделението по реанимация са настанени 7 пациенти с Ковид-19, за които се грижат сестрите от Хирургия, обясни подалата оставка прокуристка на болницата Мария Иванова.

Стана ясно още, че триажният кабинет ще заработи в четвъртък, 5 ноември. В кабинета, намиращ се в сградата на бившия юндом, ще дежурят всички лекари от здравните заведения на територията на община Дупница, включително и от доболничната помощ, и джипитата. Ще бъдат преглеждани всички болни с грипоподобни синдроми, като ще бъдат тествани за новия коронавирус с бърз тест. Хората, при които има положителен резултат, ще бъдат насочвани за повторен PСR тест, в зависимост от тежестта на заболяването – леко, средно или тежко, след което лекарят в триажния кабинет ще назначи лечение в домашни условия или ще насочи пациента към съответното лечебно заведение. Прегледът и бързият тест, направени в триажния кабинет, ще бъдат безплатни за всички. Децата с грипоподобни симптоми ще бъдат обслужвани в неотложния кабинет, разположен в сградата на бившата Военна болница, разбрахме от д-р Бонев.

Стана ясно още, че всички лекари, които ще работят в триажния  кабинет, ще бъдат добре обезпечени финансово. Разходите ще поеме община Дупница.

RELATED ARTICLES

Most Popular