Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБанскоТуристи недоумяват: Ковид мярка забрани масите на открито в Якоруда

Туристи недоумяват: Ковид мярка забрани масите на открито в Якоруда

Гости на Якоруда с почуда установяват, че в слънчевите и топли есенни дни в града е невъзможно да се намери заведение с маси на открито, където човек да седне на чаша кафе. Обяснението на търговците е, че това е антиковид мярка, разпоредена от общинския кмет инж. Нурадин Кафелов.

“На зададения от мен въпрос… В това хубаво все още време защо няма маси навън… ми беше казано следното: “Господин кметът е забранил да има маси навън заради Ковид-19, трябва да са всички маси вътре…”, споделя Софи Ценкина-Ангелова в разговор със собственик на заведение в планинския град. Тя апелира към кмета да свали забраната, тъй като според нея е нелогично да се събират по петдесет човека на закрито, вместо масите да са навън.

Ситуацията се коментира активно от жителите на Якоруда в социалните мрежи, които недоумяват какъв е смисълът хората да бъдат принуждавани да стоят в затворени пространства вместо на открито, както е навсякъде.

Проверка в официалния сайт на община Якоруда показва, че забрана за маси на открито не е публикувана. Единствената заповед, с дата на влизането й в сила от 1 септември до изричната й отмяна, касае търговската дейност по сергиите, където се допуска само продажба на собствена продукция на земеделските производители. С нея също се спира работата на общинския басейн. Освен това се разпорежда част от служителите в общинската администрация да минат на дистанционна работа, така че във всеки кабинет да има не повече от един служител.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular