Thursday, May 9, 2024
HomeРегионКюстендилУвеличиха присъдата на Алекс Анков за убийството на Валери Дъбов

Увеличиха присъдата на Алекс Анков за убийството на Валери Дъбов

След извършена кумулация Окръжният съд в Кюстендил увеличи най-тежкото измежду четири наказания “лишаване от свобода” на подсъдимия  Алекс Анков Димитров, а именно: “лишаване от свобода” за срок от 5 години, на “лишаване от свобода” за срок от 7 години. 23-годишният Алекс Димитров беше обвиняем по делото за убийството на Валери Дъбов от Кюстендил и опит за убийство на още двама души.

Последното дело беше образувано по искане на Окръжната прокуратура в Кюстендил, а съдът е кумулирал наказанията по три наказателни от общ характер дела на Районния съд в Кюстендил и едно на Окръжния, преквалифицирано наскоро от Софийския апелативен съд в убийство, при превишаване пределите на неизбежна отбрана.

Съдът определя едно, най-тежко наказание, наложено измежду влезли в сила няколко присъди на подсъдимия, като към момента на извършване на отделните престъпления, не е имало влязла в сила присъда по нито едно от тях, предаде БНР.

35-годишният Валери Дъбов беше убит при сбиване между роми и българи пред заведение в Кюстендил. Дъбов беше намушкан няколко пъти в сърцето. Освен за убийството на Дъбов, Димитров беше обвинен и за опит за убийство на още двама души. След убийството в града се проведоха  серия от протести и митинги с искане за справедливо наказание на извършителя.

RELATED ARTICLES

Most Popular