Thursday, May 2, 2024
HomeБизнесУдариха първата копка на нов завод в Симитли

Удариха първата копка на нов завод в Симитли

Производствената база на най-големият инвеститор в община Симитли – „Марели Системс“ се разширява. В понеделниксобственикът на фирмата Георги Чимев направи първа копка за изграждането на нов завод. На церемонията присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, зам.-кметът на община Симитли – Юлиан Мишев с ресор “Икономика и стопанска дейност” и Рашко Динков – собственик на строителната фирма за изпълнение на завода.

Високотехнологичният завод се намира в производствената зона на Симитли. В него ще се произвеждат термопомпи въздух-вода за отопление и охлаждане. Управителят и едноличен собственик на „Марели Системс“ – Георги Чимев, намира в Симитли благоприятен климат за бизнеса сивече над 10 години.

„Казвал съм го няколко пъти, но отново ще го кажа. Благодарение на  професионалното управление на кмета на община Симитли г-н Апостол Апостолов, бизнес атмосферата в града е много добра и това е причината отново да инвестирам в разширяване на производствената база, която ще бъде на стойност 5 млн. лева. Новият завод ще бъде изграден върху площ от 3 500 кв. метра, като около 700 кв.м. ще бъдат офис зали, а останала част производствена площ. До момента сме инвестирали над 40 млн. лв. в производството на щадящи атмосферата уреди за отопление, благодарение на които пазим околната среда, като са сведени почти до нула вредните въглеводордни емисии и емисиите на фини прахови частици. Ще работим и занапред така, затова  разширяваме базата за да усъвършенстваме нашето производство“, сподели Чимев.

Предвижда се през месец юни 2024 година да бъде пусната в експлоатация новата производствена база.

Фабриката произвежда основно камини и котли на пелети и е предимно експортно ориентирана, изнася за повече от 18 държави в Европа и света. През последните години приходите на „Марели Системс“ стабилно растат и компанията на два пъти попада в класацията на „Капитал“ – „Гепард“ на най-динамичните малки и средни фирми в сектора на машините и оборудването.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular