Friday, May 3, 2024
HomeРегионГоце ДелчевУдариха първа копка на пътя Гоце Делчев – Гърмен

Удариха първа копка на пътя Гоце Делчев – Гърмен

Затварят за движение участъка до 14 октомври

Първа копка на старта на дейностите по рехабилитация на част от пътната отсечка Гоце Делчев – с.Гърмен направиха в четвъртък. Символичният ритуал бе извършен от кмета на община Гърмен Феим Иса.

Заради така необходимия ремонт, участъкът от около три километра ще бъде затворен изцяло за движение до 14 октомври 2023г.

Обходният път за селата Гърмен, Огняново, Скребатно, Осиково, Рибново, Горно Дряново, Лещен, Ковачевица ще преминава през пътно кръстовище III- 197 – Дебрен (до бензиностанцията на разклона за с. Дебрен).

Проектът е на стойност 2 260 000 лв. и се финансира от Министерството на регионалното развитие и благоустройство чрез Министерството на финансите. Заложеният срок за изпълнение на ремонтните дейности е 240 календарни дни.

Управителят на фирмата-изпълнител Бисер Узунов обеща да го съкрати почти на 50%.

Пътната отсечка, която е в лошо състояние от години, е изключително натоваряна, тъй като се използва както от местните жители, жителите на съседните общини, така и от много български и чуждестранни туристи, които пристигат в курортните селища Огняново, Лещен, Ковачевица.

RELATED ARTICLES

Most Popular