Friday, May 3, 2024
HomeРегионСамоковЗапочна ремонтът на административната сграда на мотополигон "Ридо"

Започна ремонтът на административната сграда на мотополигон “Ридо”

В Самоков бе поставено началото на строително-ремонтните дейности на административната сграда на мотополигон „Ридо”.

На старта присъстваха кметът Владимир Георгиев, зам.-кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова, секретарят на общината Ангелина Вангелова, директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова, представители на фимрата – изпълнител и членове на мотоциклетен клуб „Ридо”.

С осигурените от Министерство на младежта и спорта средства, Община Самоков възложи ремонта на сградата на мотополигона, Предвидените строително-ремонтни дейности включват демонтиране на дървената обшивка  по  фасадите  на  второ  ниво, която е изключително компрометирана. На цялата сграда ще бъде обновена фасадата, като ще се постави  цокъл  от  студоустойчив  гранитогрес  по  периметъра  на  I-во  ниво и  ще се ремонтира  съществуващия  прилежащ  тротоар.

Ще се подмени и компрометираната дървена дограма със стъклопакет, който ще има и шумоизолиращ ефект. Всички интериорни  врати  ще се подменят, както и настилката  от  мокет  в  помещенията с  ламиниран  паркет. Необходимата по-голямаплощ за жури  се  осигурява чрез премахванена вътрешна стена и обединяване на две помещения. Ремонтът на санитарните възли включва подмяна на водопроводните и канализационните клонове, подмяна на санитарните уреди и вратите, поставяне на настилки от фаянс по пода и стените. В проекта е заложено подмяна на електрическата система и осветителните тела. В баните ще бъдат поставени бойлери за топла вода. Съгласно  настоящите  изисквания  за  лицензиране  на  състезателното трасе са необходими  два  санитарни възела с бани за състезатели жени и мъже. Съществуващият санитарен възел с банясе модернизира и ще се  използва от жени състезатели. За мъже състезатели ще се  реализира предвиденият в първоначалнияпроект втори  санитарен възел с умивалня, тоалетни, съблекалня и баня.

RELATED ARTICLES

Most Popular