Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСамоковУдостоиха самоковските скиори с купа "България" на бляскава церемония в столицата

Удостоиха самоковските скиори с купа “България” на бляскава церемония в столицата

С куп награди бяха удостоени самоковските скиори по време на официалната церемония по закриване на сезон 2017/2018, състояла се в столицата. Организатори бяха БФСки и БОК, а като водещи се изявиха зам.-председателят на федерацията Георги Бобев и сноуборд звездата Александра Жекова.

Най-високото отличие в областта на професионалния ски спорт у нас – купа “България”, заслужиха с представянето си алпийката на “Боровец” Ева Вукадинова, сноубордистите на “Бороборд” Валентин Миладинов (бордъркрос) и на НСА Симеон Митрев (фрийстайл), ски скачачът и студент в НСА Владимир Зографски, както и ски бегачът и състезател на столичния “Александър Логистик” Веселин Цинзов. Той бе отличен и с почетен плакет за постигнатото в кариерата си в този толкова труден спорт, типичен предимно за скандинавските и алпийските страни.

Зографски и Цинзов, както и останалите родни участници в Олимпийските игри в Пьонгчанг (Южна Корея), заслужиха и специални значки от Международния олимпийски комитет.

Самоковски спортисти получиха и най-високото отличие при подрастващите – купа “Надежди”. С този приз бяха удостоени сноубордистите на “Бороборд” Борис Петров и Неда Пенчева (момчета и момичета старша възраст), и ски бегачите от клуб “Рилски скиор” Марио Матиканов и Дани Чолаков (момчета старша и младша възраст).

Специални плакети за отлично представяне през целия сезон заслужиха и най-малките състезатели – скиорът Павел Марков от клуб “Чамкория” и сноубордистката Яна Попова от “Бороборд”.
Призовете в отделните направления връчиха Пепа Мицева – генерален секретар на БФСки, Даниела Машова – отговорник “Ски бягане” в БФСки, както и самоковецът Захари Сотиров – отговорник на направление “Ски скок” към централата.

С почетен плакет във връзка с успешната си кариера и със 70-годишния си юбилей бе награден и алпиецът ветеран, олимпиец и общественик Ресми Ресмиев от Самоков.

RELATED ARTICLES

Most Popular