Friday, May 10, 2024
HomeНовиниБългарияУЕФА глоби Северна Македония за освиркването на химна

УЕФА глоби Северна Македония за освиркването на химна

УЕФА глоби футболната федерация на Северна Македония заради освиркването на химна на България при загубата с 0:1 в мача между двата тима от Лигата на нациите преди месец. Глобата е общо 14 500 евро, от които 10 000 за освиркването на химна и 4 500 за хвърлени предмети от феновете на ст. “Тоше Проески”, пише “Труд”.
Веднага последва реакция в македонските медии. Сайтът sport1.mk обяви, че за българския тим няма наложена глоба:”Футболната федерация на Македония (ФФМ) ще трябва да плати 14 500 евро, 10 000 от които са за яростното освиркване на българския химн на септемврийския мач в Скопие от последния кръг на Лигата на нациите, загубен с 0:1.

УЕФА реши да наложи финансови санкции за поведението на публиката, най-голямата за освиркване на националния химн, а останалите 4500 евро за хвърляне на предмети по терена. Българският химн беше силно освиркван и на практика не се чу на националната Арена “Тодор Проески”. В допълнение към това, десният бек Тодор Тодороски получи наказание от един мач за първия европейски квалификационен мач с Малта през март догодина, за червения картон на мача с България. От друга страна, за неспортсменското поведение на българския отбор УЕФА му отсъди само предупреждение”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular