Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричУраган и Градешница не се победиха в Михнево

Ураган и Градешница не се победиха в Михнево

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадиона в село Михнево, община Петрич, в мач от 17 кръг за първенството на Б Областна група Струма 1 се срещнаха отборите на местния Ураган и ФК Градешница от с.Долна Градешница. Предварителните очаквания на играещия президент на гостуващия тим Тодор Гюрев, че в Михнево се играе много трудно, се оправдаха.
Срещата започна доста оспорвано. Имаше и напрежение на терена сред футболистите на двата отбора. В 20-та минута Росен Георгиев от отбора на Градешница получи директен червен картон от главния съдия, за което неговите съотборници реагираха, но нямаше кой да ги чуе. Така с 10 човека футболистите от гостуващия тим продължиха да държат добро темпо на терена и не се уплашиха, търсейки отбелязване на гол. В същия момент отборът на домакините се стремеше да отбележи първи гол, но това не им се отдаваше, защото защитата на гостите играеше много стабилно. Младият талант Виктор Петров също блестеше в средната линия на гостите. Първото полувреме завърши при нулево равенство.

След почивката напрежението на терена продължи. Имаше сериозна битка по всички части. В 72-ра минута Димитър Тасев от отбора на Ураган от около 30 метра изпрати топката неспасяемо във вратата на противника за 1:0. Наложи се в игра да влезе играещият старши треньор на гостите Тодор Гюрев, който направи успешен дебют през пролетния дял на първенството. След негова атака футболист на домакините го фаулира грубо, за което получи червен картон. В 83-та минута за пореден път Гюрев бе спрян по непозволен начин и главният съдия отсъди фаул в полза на гостите. Перфектният Симеон Милчев го изпълни точно и топката попадна в мрежата на домакините за 1:1. Това окрили футболистите на Градешница, които бродираха много интересни и опасни атаки, но до отбелязване на ново попадение не се стигна. В даденото продължение от главния съдия Симеон Милчев разтресе напречната греда зад стража на Ураган (Михнево).

„Независимо от равенството, което постигнаха като гости, аз съм доволен, защото в този мач отсъстваха няколко основни футболисти заради неизлекувани контузии. Въпреки това успяхме да изиграем силен двубой на негостоприемния терен в Михнево. 30-тина фена дойдоха да подкрепят нашия отбор, за което им благодаря”, сподели Тодор Гюрев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular