Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаУспех за дупничани! СК „Патриот” завоюва 5 медала от Държавното по кикбокс...

Успех за дупничани! СК „Патриот” завоюва 5 медала от Държавното по кикбокс във Варна

Алисия Сусанина нокаутира двете си съпернички за по 20 секунди

Дупнишкият СК „Патриот” записа чудесно представяне на Държавното първенство по кикбокс, стил лоу кик, което се проведе във Варна. В оспорваната надпревара участие взеха 250 участници от 42 клуба. Поради големия брой кикбоксьори първенството се проведе в рамките на три дни – петък, събота и неделя. Поради увеличаващия се брой състезатели в страната се очаква събития от подобен ранг вече да се състоят по подобен начин.

Алисия Сусанина размаза конкуренцията.

Дупнишкият клуб се включи с 6-има представители и се върна с цели 5 медала. Алисия Сусанина нямаше абсолютно никаква конкуренция и размаза съперничките си при девойките младша възраст до 60 кг. Тя беше безапелационна и приключи набързо и двата си мача, нокаутирайки противниковите състезателки за по 20 секунди, печелейки шампионската титла.
Втория златен медал за дупничани донесе Ивайло Добринов в категория 52 кг при кадети. Той стриктно изпълняваше указанията на треньорите си и взе своите срещи убедително, показвайки прецизна и спокойна игра. Това е четвърти пореден път, в който Ивайло става републикански шампион и специалистите вече му предричат бляскаво бъдеще.
Пълният дебютант Габриел Владимиров също загатна за огромен потенциал. Той изигра своите първи срещи при децата до 37 кг. Въпреки тежките мачове Габриел стига до финал, където беше надхитрен от по-опитен съперник и трябваше да се задоволи със среброто. Момчето обаче загатна, че занапред ще има доста сериозни успехи.

Ивайло Добринов спечели златен медал.

Сашко Николов също спечели сребърен медал при юношите младша възраст до 60 килограма след три изиграни мача. Дупничанинът загуби на финала с 2:1 съдийски гласа, но неговите треньори останаха с убеждение, че този резултат трябваше да бъде в негова полза.
Друг неопитен състезател, а именно Даниел Паргов, спечели бронзов медал в категория до 57 кг при юношите младша възраст. Боецът бе на само 7 месеца тренировки и също се включи в подобно престижно първенство за първи път. Дани обаче показа голям хъс и показа, че треньорският щаб на „Патриот” също ще може да разчита на него.

Сашко Николов бе ощетен от неопитните съдии.

„Като цяло се получи хубаво състезание. То се проведе в чисто новата зала в квартал „Владиславово” във Варна. Открихме новото съоръжение именно с кикбокс двубои. Домакините от СК „Вокил” се бяха постарали да има и нотки на патриотизъм, което ни радва. Виждаме, че всеки един град вече се старае да възроди патриотизма у българите и това е много положително. Единственото, което притесни участниците, беше големият брой нови съдии. Те арбитрираха за първи път на подобно състезание и допуснаха някои грешки, което е нормално като за първи срещи. Но да се надяваме, че това са новобрански пропуски и вярваме, че със сигурност занапред тези неща ще се изчистят”, каза пред „Вяра” президентът и главен треньор на СК „Патриот” Кирил Чакъров.

Пълният дебютант Габриел Владимиров завоюва среброто.

Специалистът коментира и представянето на неговите възпитаници във Варна:
„Изключително силното представяне на Алисия Сусанина ни даде заявка, че тя вече трябва да излиза за двубои в чужбина. Хубаво е да има такива категорични победи, но ни трябват по-равностойни мачове. Трябва й повече конкуренция, за да израсне, а тук вече втора година няма такава. Ивайло Добринов много внимателно изпълняваше нашите указания и това му помогна за златния медал. Дебютантите Габриел Владимиров и Даниел Паргов също показаха много добра игра и ще им гласуваме все повече доверие. Алисия, Сашко и Иван Костадинов са част от националния отбор на България, който ще участва от 5 ноември на Европейското първенство за кадети в Будва, Черна гора”.
Междувременно най-добрият дупнишки боец Доброслав Радев продължава да се готви за Световно първенство по кикбокс за мъже и жени, което започва на 15 октомври в Италия. Той ще участва в категория до 75 килограма. Той продължава да се готви за шампионата на планетата, въпреки операциите на носа, които претърпя. С цел да бъде максимално съхранен за първенството, той и треньорите му наблягат повече на физическата и тактическа подготовка.

Димитър ИКОНОМОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular