Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБобов долУчениците от бобовдолския затвор посетиха виртуално Рила планина

Учениците от бобовдолския затвор посетиха виртуално Рила планина

Дирекция „Национален парк Рила” гостува на учениците от СУ „Д-р П. Берон” при затвора в гр. Бобов дол.
Защо пък не и на екскурзия извън стените на затвора?! Е, не с раници и туристически обувки. Но да имаш възможността да видиш Седемте езера, Рилския манастир, водопади, реки, редки растителни и животински видове, защо хората трябва да пазят гората, какви редки дървесни видове и тревисти растения има на територията на НП „Рила”… – това е невъзможно за лишените от свобода ученици. Невъзможно, но не съвсем.
Учениците от СУ „Д-р П. Берон” при затвора в гр. Бобов дол бяха „заведени“ на виртуална екскурзия в Рила планина в навечерието на Седмицата на гората.
Лишените от свобода ученици научиха любопитни факти от гл. експерт в дирекцията Н. Георгиева, която представи дейността на парка по повод 30-годишнината от създаването му с интересни видеопрезентации. Учениците споделиха за свои срещи с диви животни, разпознаха някои дървесни видове, за други научиха любопитни факти, задаваха въпроси за местообитания, разпространение и др.
„Искаме още”, споделиха след срещата учениците, а за благодарност подариха на гостенката от НП „Рила” букетче минзухари от крепхартия, направени в часовете по технологии и предприемачество.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular