Friday, May 3, 2024
HomeРегионГоце ДелчевУченици от училищата в Гоце Делчев и Сандански ще учат дистанционно

Ученици от училищата в Гоце Делчев и Сандански ще учат дистанционно

Учениците от пети до дванадесети клас от училищата на територията на общините Гоце Делчев и Сандански преминават на дистанционна форма на обучение, съобщиха от Областна администрация – Благоевград. Решението е взето на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.
От сряда учениците от пети до дванадесети клас в Гоце Делчев преминават към обучение от разстояние в електронна среда. За учениците от начален етап решение ще взимат директорите на съответното училище спрямо обстановката в учебното заведение.
В училищата в община Сандански директорите ще организират учебния процес в следващите две седмици, като ще изработят график за дистанционно и присъствено обучение. По-голямата част от времето обаче учениците ще учат от разстояние в електронна среда, посочват от областната управа.
Изключение в организацията на учебния процес има за Първо основно училище “Свети Климент Охридски” в Сандански. Там учениците от пети до дванадесети клас ще учат изцяло онлайн, тъй като в училището има голям брой ученици и учители с грипоподобни симптоми, сходни с тези на COVID-19, а също и голям брой карантинирани ученици, съобщават от областната управа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular