Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаУченички събраха над 100 лв. за храна на кучетата от дупнишкия приют

Ученички събраха над 100 лв. за храна на кучетата от дупнишкия приют

Йоана, Вероника и Ванеса продаваха собственоръчно направени накити в помощ на животните

Ученички от Дупница показаха колко важно е да сме добри хора и да подкрепяме благородни каузи.
10-годишната Йоана и 12-годишната Вероника от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ заедно с Ванеса, която също е на 12 години и учи в ОУ „Евлоги Георгиев“, обичат животните. Затова момичетата решават да направят нещо добро за безстопанствените животинки в местния приют. Ученичките запретват ръкави и собственоръчно създават най-различни красиви накити. Те продават творенията си пред ГУМ в центъра на Дупница и веднага получават отклик от страна на техните съграждани.
„Искахме да помогнем на животните с каквото можем.

Отляво надясно: Йоана, Вероника и Ванеса тренират волейбол в школата на „Марек Юнион-Ивкони“ под ръководството на треньора Любомир Георгиев.

Много от тях не успяват да се нахранят и стоят гладни. Затова решихме да направим тази инициатива. Първоначално започнахме с изработването на гривни и пръстени, но след това започнахме да правим и други неща. Хората се зарадваха, като разбраха за нашата кауза, и се отзоваха, купувайки си от накитите, които продавахме. Успяхме да съберем повече от 100 лева. С тях купихме 6 големи чувала с храна и едно малко пакетче с бисквитки, които дадохме на кучетата веднага, щом отидохме при тях. Те се зарадваха доста и видяхме колко са ни благодарни“, казаха пред „Вяра“ трите момичета.
Разговаряхме с тях в Спортната зала в Дупница, където тренират волейбол в „Марек Юнион-Ивкони“ под ръководството на младия наставник Любомир Георгиев.
Момичетата планират съвсем скоро да подновят инициативата и да успеят да съберат още средства за закупуването на храна за кучета в приюта.

 

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular