Saturday, May 4, 2024
HomeСпортФК „Граничар” (Кулата) постигна две победи в контролни мачове

ФК „Граничар” (Кулата) постигна две победи в контролни мачове

Футболистите на „Граничар” (Кулата) провериха възможностите си в две приятелски срещи.

Първият мач между отборите участници в областна група „Струма-2” се игра на отлично подготвения терен в село Кулата срещу „Локомотив” (Генерал Тодоров). Надмощието на възпитаниците на Витко Андонов-Дон Витоне бе тотално и при по-точен мерник на домакините можеше да се стигне до двуцифрен резултат. Головете в този мач отбелязаха 38-годишният Иван Трушанов, който на 4 пъти опъна мрежата зад стража на гостите, и един на Йоско Ангушев.
Във втората среща, играна на стадиона в Левуново срещу местния отбор, футболистите на „Граничар” превзеха на четири пъти вратата на домакините. В този двубой два гола отбеляза Йоско Ангушев и по един Иван Трушанов и Емил Милушев.
„Доволен съм много от старанието на нашите футболисти. За жалост разполагаме само с 14 състезатели, като най-младият е 16-годишният Велко Милушев, най-опитният е Иван Велянов – на 57 години. Последният е истински пример за подражание, помага много на защитата, умее да организира отбора и е достоен пример за подражание. Всички имат респект от него. Много ни попречи прекъсването на първенството заради Ковид-19. Веднага след вдигането на забраната с голямо желание и настроение футболистите започнаха да се готвят на стадиона. В момента повечето поддържат форма на спортната площадка с игра на волейбол. Ако се появи нов желаещ противник за контролен мач, няма да му откажем”, сподели Дон Витоне.

RELATED ARTICLES

Most Popular