Sunday, May 12, 2024
HomeСпортФутболистите на Падеш с шеста поредна победа

Футболистите на Падеш с шеста поредна победа

Шеста поредна победа записа отборът на “Спортист” /Падеш/ с мач от 8-ия кръг за първенството на областна група “Струма-1” срещу “Локомотив” /Дамяница/. По програма мачът трябваше да се играе в Дамяница, но поради заповед на кмета на община Сандански Атанас Стоянов заради Ковид-19, забраняваща провеждането на спортни мероприятия на територията на общината, и след разговор между ръководствата на двата клуба се стигна до разменено домакинство.

Срещата бе много интересна, с бързи контраатаки пред двете врати и за жалост този изключително добър двубой не бе наблюдаван от зрителите заради забрана.

Първия гол в мача реализира Асен Зикатанов в 6-ата минута, в 71-вата минута точен бе Миле Денковски и последният за отбора на Падеш – в 81-вата, бе дело на Стефан Стоянов. Почетното попадение за отбора от Дамяница реализира Георги Надеждев в 85-ата минута.

С тази победа – 3:1 над “Локомотив” /Дамяница/ – отборът на “Спортист” /Падеш/ се утвърди в челото на таблицата със спечелени 15 точки от 6 изиграни срещи.

След мача Кирил Цацов – президент и старши треньор на “Спортист” /Падеш/ – сподели: „Чест прави на двата отбора, че показаха много бърз и модерен футбол, което се случва рядко в нашата група. Отборът на “Локомотив” /Дамяница/ е коренно различен от този в изминалото първенство, изграден е от млади и перспективни футболисти, които направиха много силен мач и показват, че ще бъдат приятната изненада в настоящото първенство. В интерес на истината гостите и през първото, и през второто полувреме на двубоя изпуснаха по няколко чисти голови положения. За първи път не влезе на терена дежурното здравно лице, което е пример за подражание, което се случи не без участието на футболистите и на двата отбора, изненадани от ниските температури на стадиона в нашето високопланинско селище. Дано и за в бъдеще да ни се случва да играем с такива коректни, културни и възпитани футболисти, като тук се вижда осезателната намеса на президента на клуба Атанас Ангелов. Той се съгласи да си разменим домакинствата с цел да не загубят и двата отбора игрови ритъм. Дебело подчертавам, че победихме един много силен отбор, който ненапразно е признат и от други колеги. В събота ще домакинстваме на “Орел” /Лебница/”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular