Петричкият клуб „Млад планинар” със 7-и рожден ден

Клуб „Млад планинар” в Петрич навърши седем години. Благодарение на клуба млади ентусиасти обикалят красивите кътчета на родината и у тях пламти любов към планината и природата.

„Бяхме като едно прохождащо дете и се надявахме на вашата благосклонност, разбиране и желание да бъдете с нас по пътя на нашето израстване, опознавайки родината през погледа на децата.

Казват, че първите седем години от живота на човек са много важни. Важни бяха и за нас първите седем. Това са години, свързани с изграждането на дисциплина, навици, умения, качества и ценности, които ще ни бъдат необходими през следващите етапи от живота – както на нас като личности и организация, така и за живота на децата, обучавали се при нас. Вече седем години ние градим характери.

Оказа се, че първите седем години са важни за това дали сме хора със силен характер или не, дали можем да мислим абстрактно, да проявяваме разбиране към другите, дали умеем да прощаваме, да сме състрадателни и най-вече да умеем да се забавляваме”, казаха с вълнение от клуба по повод празника си.

Те получиха стотици честитки и пожелания младите планинари да продължават да покоряват много върхове в живота.