Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаФутболният „Марек” започна пролетния полусезон с победа и загуба на „Бончук”

Футболният „Марек” започна пролетния полусезон с победа и загуба на „Бончук”

  • Бившият играч на дупничани Димитър Петков-Макето вкара ефектен гол за „Вихрен” в югозападното дерби

Футболистите на „Марек” записаха победа и загуба в първите си два мача от пролетния полусезон в Югозападната трета лига. В дебютната си официална среща за 2019 г. дупничани се наложиха с 4:2 над „Балкан” (Ботевград). Гостите повеждаха в резултата на два пъти, но играчите на наставника Цветан Видински не се предадоха и обърнаха резултата. Тогава точни за дупничани бяха Даниел Георгиев от дузпа, Димитър Владимиров с рядко красив гол и капитанът Росен Йорданов, който реализира решаващите две попадения за крайното 4:2.

Цветан Видински

Вчера обаче дупнишкият клуб не успя да се противопостави на по-опитния и класен състав на „Вихрен” (Сандански). Въпреки делничния ден, за да наблюдават югозападното дерби на стадион „Бончук” бяха дошли над 200 зрители, които подкрепиха дупнишките футболисти.


Гостите решиха двубоя в своя полза само в рамките на две минути. Тимът от Сандански вкара при първите си две по-сериозни атаки в мача, показвайки завидна ефективност. Първо в 19-ата минута Александър Якимов проби по левия фланг и даде добър пас, успоредно на голлинията, към Божидар Божилов. За централния нападател остана най-лесното и той откри резултата на празна врата.
Само две минути по-късно бившият футболист на „Марек” Димитър Петков-Макето реши мача в полза на „Вихрен”, отбелязвайки чудесно попадение. Халфът пое топката на границата на наказателното поле на дупничани и с фалцов удар прати топката неспасяемо до лявата греда на Пламен Младенов за 0:2.
В 24-тата минута Александър Якимов можеше да запише името си сред голмайсторите за „гладиаторите”, но направи непростим пропуск пред опразнената дупнишка врата.
Най-чистото положение за гол на домакините дойде в 62-рата минута. Тогава избраният за футболист на 2018 година в Дупница Александър Близнаков се оказа на добра позиция. Полузащитникът стреля опасно под напречната греда на „Вихрен”, но стражът Станислав Димитров със сетни усилия изби топката в ъглов удар. До края на мача капитанът на дупничани Росен Йорданов пробва да върне едно попадение с ефектна странична ножица пет минути преди края, но коженото кълбо попадна право в ръцете на противниковия вратар.

Югозападното дерби бе наблюдавано от около 200 зрители в Дупница.

След изиграването на два кръга от пролетния полусезон „Марек” има 23 точки и заема десетата позиция в класирането, докато „Вихрен” е трети с 37 пункта.
„Допуснахме неприятна загуба, но според мен тя е напълно заслужена. Видя се, че играем по-трудно срещу по-опитни футболисти. Мачът не трябваше да протича така. Оставяхме свободно пространство на съперника, не играехме с агресията, с която трябваше. „Вихрен” бяха по-агресивни от нас. Допуснахме лесно и двете попадения. Те са много по-опитен отбор, вижте с какви футболисти играят. Явно засега сме далеч от истината. Трябват ни още много мачове, за да получим това, което искаме. Искахме да си сверим часовника с такъв добър и опитен отбор. Това казах и на играчите ми – че в този мач трябва да си премерят силите с доказани състезатели, за да видят къде се намират. Но се вижда, че все още сме далеч от този опит. При нас няма такива футболисти с доста рутина, ние сме млади момчета. Този мач вече е минало, гледаме напред към следващите двубои”, каза след загубата от „Вихрен” наставникът на дупничани Цецо Видински.

„Марек”: Младенов, Гроздин, Арсов, Пидев, Власев, Николов (46 –Христов), Атанасов (46 – Ганчев), Близнаков, Йорданов, Д. Георгиев (65 – П. Иванов), Владимиров
Старши треньор: Цветан Видински

„Вихрен”: Св. Димитров, Калчев, А. Димитров, Д.Златков, Нанителамио, В. Георгиев, Петков, Тусонджиев, Чепилов (59 – М. Златков), Якимов, Божилов (81 – Саватов)
Старши треньор: Здравко Лазаров

RELATED ARTICLES

Most Popular