Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаХоландци  вдигнаха на крак полицейските управления  на Дупница и Самоков!

Холандци  вдигнаха на крак полицейските управления  на Дупница и Самоков!

Спешен център в Дупница свестява зверски пребит нидерландец в Клисура, преведоха го в “Пирогов”

 

Дрога, побой и грабеж изясняват разследващите полицаи

 

Истинско криминале  разплитаха  полицейските управления в Дупница и Самоков. В неделя през нощта нидерландски гражданин е приет потънал в кръв и в безпомощно състояние в Спешния център на град Дупница. Той е бил придружаван от свой приятел,  също холандец. Първоначално двамата съобщили, че са станали жертви на грабеж и побой в курортния град Сапарева баня.  Заявили са като откраднати сумата от 400 лева и мобилните им телефони. Докато лекарите от Спешния център  се борели за стабилизирането на тежко пострадалия чужденец , пристигналите на място дупнишки криминалисти провели разпит на неговия сънародник.Установили, че в обясненията му има доста разминавания и неясноти. На място е бил извикан и преводач, който е оказал съдействие в уточняване на подробностите по случая. Оказало се, че холандците  са били нападнати в къща, но в самоковското село Клисура, където пребивавали от известно време. Предполага се, че причината да скрият първоначалните обстоятелства е, че и двамата са свързани с отглеждане и  разпространение на наркотици. Полицаите от Дупница  са установили връзка със своите колеги в Самоков, които също се включили в разплитането на случая.  Криминалистите там също започнали разследване,  като  установили къщата, в която двамата холандци са пребивавали.  В имота  са намерени следи от побоя, както и количества скрит канабис.  Предполага се, че здравият кьотек е свързан именно с незаконната дейност, която се е развивала там. Дали двамата са участвали или са случайно замесени тепърва ще се изяснява.

По преценка на дежурния хирург пострадалият нидерландец е откаран по спешност в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”.Той е бил с две счупени ръце , травма на гръдния кош и съмнение за счупен нос. Предполага се, че другият холандец  е успял да избяга от нападателите, като така е се е спасил и след това се е върнал да помогне на пребития си приятел.

Наши източници разказват, че мъжът е бил зверски пребит. Холандецът  е бил в неадекватно състояние, а от носа му бликала кръв. Виковете от болка се чували от разстояние. Гръдният  му кош бил със тежки травми  и размествания на костите. Зверският побой вероятно е имал за цел сериозно предупреждение към нидерландците, тъй като потърпевшия бил и с  жестоки счупвания на ръцете. Често в криминалните среди това означава, че е пипано и се работи на чужда територия.

По информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР –Кюстендил  по случая е образувано досъдебно производство в Районно управление-  Дупница. Уведомен е дежурен прокурор. По компетентност материалите ще бъдат предоставени на Районно управление -Самоков.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular