Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилХристо Терзийски: Недопустимо е премиерът в оставка да пречи наразследването на престъпления

Христо Терзийски: Недопустимо е премиерът в оставка да пречи наразследването на престъпления

“От години обществото ни настоява за безкомпромисни действия срещукорупцията, контрабандата и прането но пари. Най-вече по отношение напредставителите на институциите, на които Законът вменява задължениетода се борят срещу тези тежки престъпления. Затова, когато ДАНС иАнтикорупционнатакомисия провеждат процесуални действия срещу такивалица, ито действия, които са законово регламентирани в НПК, енедопустимо премиерът в оставка да прави изявления ивнушения, които сав противовес и на поста, който все още заема,и на авторитета наинституциите, които са на неговоподчинение.” Това коментира през личнияси фейсбук профилнародният представител от Кюстендил Христо Терзийски (ГЕРБ – СДС).

По темата той заяви още: “Атаката срещу държавни органи може дапоприкрие определени управленски дефицити, което не есигурно, но съссигурност не води до институционалнастабилност и върховенство направото.
Като заместник-председател на Комисията по вътрешнасигурност иобществен ред го призовавам да  се въздържа отпредизборни изявления, скоито възпрепятства провеждането наобективно и законосъобразноразследване.”

RELATED ARTICLES

Most Popular