Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевградХристо Янев: Приел съм ситуацията в "Пирин", знам с какво се захващам

Христо Янев: Приел съм ситуацията в “Пирин”, знам с какво се захващам

„Ситуацията е такава, каквато е, аз съм я приел, обмислил и знам с какво се захващам. Дошъл съм да се боря заедно с всички в клуба, да оставим отбора в Първа лига“, каза пред журналисти в сряда новият треньор на Пирин (Благоевград) Христо Янев.

Попитан дали вижда напрежение в клуба той отговори: „Трябва първо да опозная тази съблекалня, да разбера същността на проблемите и корените им, за да мога да се справя. Тук съм от един ден и не виждам напрежение между когото и да е било. Познавам футболистите, играл съм с тях и не са хора, които създават проблеми. Напротив, именно те са били водещите футболисти и в основата на успехите в отборите, в които сме били. Не е необходимо да ги мотивирам, те трябва да имат вътрешна мотивация, която да ги накара да върнат самочувствието си, да върнат увереността си и да покажат, това, на което са способни“.
“Има два дни, в които да подготвя отбора за мача, който ни предстои с Локомотив Пловдив и искам да работя в среда, която ни доставя удоволствие. Искрено вярвам в това, което върша, в работата с момчетата и трябва по най-бързия начин да се нагодим един към друг, допълни Янев.

„Трябва да се съобразя с обстановката и ситуацията, в която отборът е изпаднал. Знаем резултатите до момента, по тази причина съм тук пред вас, ще се съобразяваме с противник, с хората в съблекалнята, имам наказани човека, контузени, съблекалня, загубила самочувствие и увереност в себе си, имам много работа, но сам не мога да я свърша. Благодари за доброто приемане, но трябва да се захващаме за работа.“, каза още той.

Христо Янев обяви, че ще се опита да бъде медиатор между играчи и фенове.
“Винаги съм играл тук под напрежение, било е място, на което другите отбори са се съобразявали с духа, който притежава вашия клуб. Затова за мен е необяснимо да видя отбор, който няма настроение, няма дух и няма мотивация да излезе и да покаже това, което може, защото смея да твърдя, че има достатъчно класни футболисти, с много опит и качества и никой не ги притиска и не им пречи да покажат дух, да покажат страст и желание за игра. Това е първото нещо, което искам да променя в начина на мислене в тази съблекалня.“, допълни Янев./ Gol.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular