Thursday, May 9, 2024
HomeБизнесЦените на бензина и дизела растат

Цените на бензина и дизела растат

Цената на бензин А95 на основните столични бензиностанции достига от 3,35 до 3,43 лв. за литър, а на дизела — от 3,50 до 3,58 лв.
За сравнение преди около две седмици най-евтината цена за литър бензин А95 бе 3,32 лв., а на дизела — 3,43 лв.
Иван зарежда колата си с дизел. „Колата ми е служебна и зареждам служебно гориво, така че общо взето дали с тези 25 стотинки, или без тях, няма значение“, заяви той.
Мартин шофира автомобила си всеки ден и се надява, че отстъпката от 25 стотинки ще се отрази добре. По отношение на отстъпката, която трябваше да влезе в сила от 1 юли, но тя все още не е факт за крайния потребител, той каза: „Предполагам трябва да се обнародва и тогава ще стартира, сигурно отнема време чисто технологично“.
Според него високите цени на горивата не са приятни на никого и са доста над това, което трябва да бъдат реално.
Пламен смята, че отстъпката няма да е достатъчна. По думите му цените на горивата вече са се вдигнали с повече от 50 стотинки и отстъпката от 25 стотинки няма да помогне на никого. „Вече се обезсмисля и трябва да се актуализира“, заяви мъжът и подчерта, че „така се случва в последния момент като се решават нещата и се забавят, и хората страдат както винаги“.
Припомняме, че от 1 юли т.г. е прието намалението от 25 стотинки на цената за литър бензин А95 и за литър обикновен дизел. Отстъпката за потребителите обаче все още не е влязла в сила и те продължават да зареждат гориво без това да оказва благоприятен ефект върху техния бюджет. /БГНЕС

RELATED ARTICLES

Most Popular