Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаЧРД! Известният хореограф Кирил Амбарков от Дупница празнува 35 г., пожела си...

ЧРД! Известният хореограф Кирил Амбарков от Дупница празнува 35 г., пожела си здраве и нови концерти

Известният дупничанин Кирил Амбарков отбеляза 35-годишен юбилей.
Създател, главен художествен ръководител и хореограф на фолклорен танцов ансамбъл „Рила“, той е познат в цяла България със своя професионализъм и всеотдайност. Също така дупничанинът е и преподавател по хореография в столичното 199-о ОУ „Св. Апостол Йоан Богослов“, както и главен финансов консултант на най-високата позиция в „Граве“ – България и член на „Голдън клуб“.
„Пожелавам на себе си, на моите близки и на всички българи преди всичко здраве. Дано по-бързо да се избавим от тази пандемия, която ни стигна, и да се разминем с по-малко пострадали хора. Надявам се час по-скоро да се върнем към нормалния начин на живот. Пожелавам си също така да оценяваме повече човешкото в нас, хората, и заедно да крачим напред към хубави дела. Дано успеем заедно да вървим и към нови концерти, защото покрай пандемията е трудно. А на журналистите Ви пожелавам също да отразявате все по-положителни новини“, каза пред „Вяра“ Кирил Амбарков.
Той сподели как още от рано сутринта получава най-различни честитки и пожелания за празника си:
„Няма по-хубав сюрприз от това да ти честитят празника на живо. Бях на училище и децата, на които преподавам, ми пяха „Честит рожден ден, господине“. Много е ценно това лично отношение да го усетиш и съм благодарен, че имам тази възможност. От сутринта телефонът ми не спира да звъни, дори докато си говоря с Вас, постоянно получавам нови входящи обаждания. Все още не смогвам да отговоря и на честитките в социалните мрежи, защото вече станаха стотици. Може би до края на деня сигурно ще имам изненади, предполагам, че близките ми хора ще ме зарадват и с подаръци. Самата обстановка не позволява да направим по-голямо тържество, така че ще отбележа празника си в тесен семеен кръг“.
Попитан навръх рождения му ден какво иска да постигне още в професионален план, Кирил Амбарков отговори:
„В професионален план си пожелавам да настъпи един нов период в моя живот, през който да имам нови творчески осъществявания на целите, които имам. Това нещо много би ме зарадвало и вярвам, че ще се случи.“

Димитър ИКОНОМОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular