ЧРД! Училищен вестник в Кюстендил навъртя 20 години

С песен и торта празнува клуб “Роден край” при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с ръководител Теменужка Станчева

Учениците от клуб “Роден край” към  ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с ръководител Теменужка Станчева отпразнуваха 20 години от издаването на в. „Нова ваканция” в Кюстендил.

Специални онлайн гости на празника бяха Галя Симеонова и Елка Тодорова от библиотека „Емануил Попдимитров”. Те поздравиха участниците с юбилея, подариха им рекламни материали и безплатен абонамент за библиотеката през 2021 г. Пожелаха успех на вестника и неговите издатели от клуб “Роден край“. Децата пък направили табло специално за празника с пожеланията си, а тържеството завърши с песен и торта.

Първият брой на вестника е отпечатан през януари 2001 г.

За този период учениците са създали много творчески продукти и пълноценно са оползотворили свободното си време. В различни раздели на вестника описват дейността на клуб „Роден край”. Правят наблюдения на красиви кътове, посещават исторически забележителности, провеждат срещи с журналисти, художници, фотографи и известни кюстендилци. Всичко, което научават и преживяват, те споделят във вестника. За „Забавната страница” учениците съставят кръстословици, измислят гатанки и ребуси, правят плетеници и скрити картинки. В страницата „Сподели” учениците анонимно споделят проблеми, които ги вълнуват. Вестникът се превръща в начин за общуване и средство за лична изява, носи радост и удовлетвореност както на издателите, така и на своите читатели, разказаха за неговата дейност издателите му.

Краси ЦЕНКОВА