Wednesday, May 1, 2024
HomeБизнесЧСИ търси купувач на „Феникс Дупница”

ЧСИ търси купувач на „Феникс Дупница”

Искат близо 200 000 лв. за половината от базата на Кольо Илиев

Частен съдебен изпълнител (ЧСИ) продава част от базата на „Феникс Дупница”. След ипотекиране Милена Джоргова търси купувач за постройки и терен на улица „Разметаница”, намиращи се в землището на село Джерман. Продават се една втора от имот с площ 14 336 кв.м с начин на ползване за черна металургия и една втора от делова сграда със застроена площ 754 кв.м. Началната цена е 198 477 лв., а срокът за продажба – от 16 август до 16 септември.

Както е известно, „Феникс Дупница” до неотдавна беше най-голямата фирма в Югозападна България за преработка на отпадъци. Дружеството с управител Кольо Илиев закъса след пожара под моста на автомагистрала „Струма” отпреди 2 години и последвалите скандали. Тогава горяха отпадъци, складирани на общински терен. Фирмата спря работа, като по съдебен път й бе отнето разрешението за извършване на дейности с отпадъци.

Хотелът в бобошевското село Усойка, за който се прави пореден опит за продажба, пък е най-скъпият имот в актуалния в момента списък на частните съдебни изпълнители за област Кюстендил, показва справката. Хотелът е със застроена площ 690.93 кв.м, с начална цена 505 874.00 лв. Обявеният срок за продажба и за него е от 16 август до 16 септември.

В списъка са още търговски имот в Кюстендил за 239 917 лв. (с площ 480 кв.м), производствен имот в кюстендилското село Дворище с начална цена 35 063 лв. и 2140  кв.м площ, жилища (къщи, части от къщи и апартаменти) в Кюстендил, Дупница, къща в дупнишкото село Джерман, офиси в Дупница, земеделски земи в кюстендилското село Багренци и дупнишкото Дяково и др.

RELATED ARTICLES

Most Popular