Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионРадомирЧудесата се случват: Вълна от съпричастност за баба Менка и нейният внук...

Чудесата се случват: Вълна от съпричастност за баба Менка и нейният внук Денис от радомирското село Дрен

Съдбата на 78-годишната баба Менка и нейният 11-годишен внук Денис от радомирското село Дрен успя да трогне десетки добротворци. През уикенда страдащото семейство получи първите дарения, осигурени със съдействието на благотворителната организация – “Подай ръка! Заедно за по-добро бъдеще!” и десетки българи.

“Днес пристигнаха леглата, матраците и раклите в дома им. Всичко беше пренесено и в момента се сглобява, за да подобрим жилището им и да създадем удобствата, от които имат толкова голяма нужда. В петък Денис бе заведен и на спортни занимания, запозна се с много нови приятели и си изкара няколко прекрасни дни. От август месец вече ще е записан и на тренировки по футбол, като ще тренира в любим и желан отбор, без да се заплаща такса, благодарение на треньора и клуб Миньор (Перник). Във вторник ще ги посетим отново, като ще осигурим за жилището им нови хладилник, пералня и гардероб”, пишат в своята страница от организацията.

Добрите новини за 11-годишния Денис не свършват. Той вече има ученическо бюро и стол, учебни принадлежности, нови помагала и раници. Благодарение на добри хора са осигурени  таблет и лаптоп. Организаторите на кампанията изразяват своите благодарности към всички, които с грижа и любов подкрепят каузата.

Припомняме, че съдбата на 78-годишната баба Менка и нейният внук трогна стотици и предизвика вълна от съпричастност. Бабата и внучето преживяват огромна трагедия, след като в един и същи ден губят двама членове на своето семейство. В рамките на 24 часа те се разделят завинаги с майката на детето Зоя, която губи битката с тежко заболяване, а няколко часа по-късно издъхва и дядото Деан, който пък не можал да понесе загубата на дъщеря си. Така момчето остава на грижите на баба си и неговата вуйна.

Само преди няколко седмици благотворителната организация – “Подай ръка! Заедно за по-добро бъдеще” стартира кампания в помощ на семейството, изправено пред тежки житейски трудности. Една от тях е свързана и с това кой да поеме бъдещата грижа за момчето, заради предявен иск за попечителство.

Тийнейджърът категорично отказва да се премести да живее при своя биологичен  баща и на място, различно от дома, в който е отгледан. Той настоява да остане при своите близки, които и към момента продължават да се грижат за него. Екип на организацията оказва съдействие в кореспонденцията между институциите и поема адвокатската защита на семейството. За да гарантират спокойствие при отглеждането на Денис и добра семейна среда от “Подай ръка! Заедно за по-добро бъдеще” стартираха кампания. От своята официална страница доброволците съобщиха, че са нужни средства за поемане на неотложни битови разходи, храна, и за цялостната грижа за детето. Амбицията им да осигурят на момчето детска стая и нормални условия за неговото обучение е почти осъществена.

Всеки, който желае може да подкрепи каузата и да помогне на баба Менка и нейното внуче Денис може да го направи чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за каузи на Подай ръка – 6

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Всеки, който желае може да подкрепи семейството и лично на място.

Телефон за контакт: 0888/02-04-06

 

RELATED ARTICLES

Most Popular