Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионНаграждават санданчанка, осуетила телефонна измама за 14 хиляди лева

Награждават санданчанка, осуетила телефонна измама за 14 хиляди лева

Жителка на град Сандански ще бъде наградена лично от директора на Областна дирекция на МВР Благоевград старши комисар Георги Кандев. Високото отличие ще бъде връчено на 56-годишна жена за осуетяване на телефонна измамата за 14 хиляди лева.

Случаят е от месец февруари тази година. Попадайки на обява за работа в социална мрежа в интернет, санданчанката била наета от непознат за нея мъж на работа. В новите ѝ трудови задължения влизали посещаване на различни адреси и транспортиране на пратки до различни градове в страната.

След един от посетените от нея адреси обаче, жената се усъмнила в законността на предложената ѝ работа и уведомила органите на реда. Повод за притесненията ѝ дало поведението на възрастна жена, която изхвърлила плик със сумата от около 14 000 лева от терасата на жилището си.

Полицейските служители установили, че възрастната жена е станала жертва на телефонна измама, при която представящ се за полицейски служител мъж я е въвел в заблуждение да изхвърли през терасата си плик с парична сума като вид съдействие за залавяне на телефонни измамници. След предприети незабавни действия и в резултат на съвместната работа на полицаите от РУ-Сандански, колегите им от Главна дирекция “Национална полиция” и ОДМВР – Ловеч за броени часове са задържани двама мъже от гр. Ветово, които са привлечени като обвиняеми за извършеното престъпление.

Благодарение на проявената гражданска доблест на жителката на град  Сандански и високия професионализъм на работещите по случая полицейски служители телефонната измама е осуетена, а паричната сума е върната на възрастната жена. Награждаването е в сряда в ОДМВР-Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular