Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградШампионът Яворница падна от Спортист 1959 (Падеш) 

Шампионът Яворница падна от Спортист 1959 (Падеш) 

Гостите завършиха мача с 9 човека

В мач от 4-и кръг за първенството на Б Областна група Струма 1 се срещнаха отборите на Спортист 1959 (Падеш) и ФК Яворница от едноименното селище. Гостите, които са миналогодишните шампиони, започнаха на високи скорости срещата и съвсем справедливо откриха резултата с попадение на Ивайло Златков в 10-та минута. Пет минути по-късно младият и талантлив футболист на Яворница Пепи Кърлев удвои резултата. До края на полувремето бяха създадени доста атаки пред двете врати, но до отбелязване на нов гол не се стигна и първото полувреме завърши при резултат 2:0 за отбора на Яворница.

През второто полувреме домакините заиграха на по-високи обороти и се стигна до изравняване на резултата – 2:2. Всичко това беше до 68-ма минута. Две минути по-късно заради тежки контузии отборът на Яворница остана с двама човека по-малко на терена, защото нямаше резервни състезатели на скамейката.  Независимо от това, тези, които останаха на терена, показаха хъс и желание за победа и успяха отново да поведат в резултата, след като Илия Ризов отбеляза гол за 2:3. Десет минути преди края на срещата дойде и най-спорния момент в мача. Именно в 80-та минута главният съдия призна изравнителния гол за 3:3 след като нападател на Спортист бе в явна засада.  Това внесе допълнителна доза напрежение на максимално изтощените футболисти от гостуващия тим, играейки с двама човека по-малко в продължение на 30 минути. Домакините се възползваха от ситуацията и отбелязаха два гола в заключителните минути на срещата. Така главният съдия даде край на двубоя при резултат 5:3 за отбора на Спортист 1959 (Падеш).
За отбора на домакините головете отбелязаха Тодор Кръстев – два, и по един Веселин Стойков, Васил Трендафилов и Георги Дончев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular