Thursday, May 2, 2024
HomeРегионРадомирЩастлива развръзка! За часове намериха украинче, изгубено в гората над Радомир ...

Щастлива развръзка! За часове намериха украинче, изгубено в гората над Радомир  

Детски стъпки в снега помогнали да открият малкия Юлиян

 

Дете, изчезнало в гористата местност „Манастирчето“ край Радомир, бе открито живо. 4-годишният Юлиян беше намерен за по-малко от три часа на около два километра от мястото, на което неговите родители са съобщили, че е бил за последно.

„Детето е в добро състояние. Намира се в медицинско заведение, с леко измръзнали крачета”, обясни вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна в Радомир.

Родителите на момчето са разказали, че са го оставили само за около 3-4 минути, за да запалят свещ в намиращия се наблизо параклис. „Първоначалната информация е, че те около 30-40 минути сами са правили опит да го открият”, посочи силовият министър.

Според Стоянов е абсолютно възможно четиригодишното да измине само двата километра разстояние. „Още по-интересното е, че тези километри са в посока нагоре, а не надолу”, подчерта той.

Сигнал за това, че детето се е изгубило, е постъпил на спешния телефон в сряда следобед. Неговите родители са украински граждани, които живеят в Радомир от около две години.

Районът, в който детето се е изгубило, бил често посещаван от туристи, уточни кметът на Радомир Кирил Стоев. Сред редовните посетители са били семейството украинци. Родителите са обяснили, че често идват в м.“Манастирчето“, което било потвърдено от проверката на МВР.

Кирил Кирилов от „Криминална полиция”, който е част от групата, намерила 4-годишното, обясни, че тръгнали по следите му. „После чухме, че детенцето вика. Видяхме го и го гушнахме. Беше разстроено и краченцата му бяха мокри”, уточни той.

„Четиригодишният Юлиян е намерен на около километър и половина от тук. Благодаря на всички, които се включиха в издирвателната операция и всичко приключи бързо и благополучно!“ – написа кметът на Радомир Кирил Стоев.

Вътрешният министър Калин Стоянов също поздрави за добрата работа полицията, служителите от пожарната и от аварийно-спасителния отряд, както и всички доброволци, участвали в търсенето на момчето. По думите му условията са били изключително трудни. Детски стъпки в снега са помогнали да полиция и доброволци да открият малкия Юлиян.

Снимки – МВР, ZaPernik, Facebook

RELATED ARTICLES

Most Popular