Sunday, May 12, 2024
HomeСпортЩека номер 1 на България Георги Величков триумфира на Снукър Оупън Класик...

Щека номер 1 на България Георги Величков триумфира на Снукър Оупън Класик 2019 в Кюстендил

  • На финала победителят, чиито корени са от бобошевското село Скрино, се наложи над кюстендилеца Даниел Младенов

За втора поредна година най-добрият български състезател по снукър спечели надпреварата „Оупън Класик 2019” в Кюстендил. За Георги Величков, чиито корени са от бобошевското село Скрино, това е общо 40та титла в осемте издания на надпреварата.

За Величков това е и втори трофей в турнир в Кюстендил за тази година, след като през юни спечели петото издание на „Череша Снукър Оупън 2019”, а сега триумфира и на турнира, който се провежда по случай кюстендилския празник “Панагия – въздигане на хляба”.

По пътя към финала той прегази всичките си съперници, без да им даде и фрейм. На финала срещу него бе кюстендилският талант Даниел Младенов, който открадна първия фрейм. Следващите 2 части ги спечели Величков, а четвъртият бе в сметката на Даниел. При 2-2 фрейма Величков показа класа и затвори срещата на 4-2. В турнира участваха 16 състезатели.

“Традицията се запази и на този турнир. Винаги да има халф-сенчъри брейк на кюстендилски открит турнир, и то цели два броя. Най-висок брейк – 58 точки на Даниел Младенов и 52 точки на Георги Величков. Спази се и това винаги да има поне един нов финалист – за осма година имаме различен вицешампион и това е Даниел Младенов”, каза организаторът на турнирите, треньор и създател на кюстендилския снукър клуб Юлиан Петров.

Шампионът на Снукър Оупън Класик 2017 Павле Данилов от Македония спечели трето място на тазгодишния турнир.

Следващата надпревара в Кюстендил е на 28 и 29 септември, когато Snooker Club Masters Kyustendil посреща участниците в традиционния Есенен открит турнир по случай кюстендилския празник на плодородието, съобщи още Юлиан Петров.

RELATED ARTICLES

Most Popular