Людмил Найденов: Тази година „Марек Юнион-Ивкони” ще се бори за медали

  • Именно затова привлякохме тези играчи, целта ни е трудна, но не и невъзможна, категоричен е главният мениджър на дупничани

Главният мениджър на „Марек Юнион-Ивкони” Людмил Найденов даде кратко интервю за две регионални медии, една от които бе „Вяра”. По време на първата тренировка на дупнишкия клуб той говори за новите играчи и амбициите на тима за новия сезон.

– Г-н Найденов, с колко волейболисти започва подготовка „Марек Юнион-Ивкони” и кои са новите попъления?
– Започваме с 14 състезатели. Новите попълнения са диагоналът Илиян Преспов от „Славия”, Яни Георгиев от ЦСКА и либерото Владислав Иванов. Върнахме си разпределителя Светослав Георгиев, който бе преотстъпен в „Хебър” (Пазарджик), а Чоно Пенчев остана при нас и ще продължи да играе за клуба. Може да се каже, че сме приключили със селекцията на 99%. Може би ще има още едно ново момче, което евентуално да привлечем. Но само ако има класата да играе при нас. Няма да взимаме никого за бройка, защото имаме достатъчно играчи от школата, които могат да попълнят групата, ако се наложи. Има едно младо момче – Митков, който идва от „Дея Спорт” (Бургас). То в момента е на проби и треньорът ни ще прецени дали да го остави.
– В Дупница се завръща и доказаният ветеран Костадин Стойков…
– Да. Коцето Стойков започна с големия волейбол от Дупница и нищо чудно тук и да свърши с него. Ще разчитаме много на него да ни помогне, и то най-вече в някои важни мачове и моменти. Стига да е жив и здрав, мисля, че ще ни свърши много работа.
– Как ще протече подготовката на отбора?
– Тя ще премине при домашни условия, в Дупница. Няма да ходим на лагер. Както се казва, с тези мачове и гостувания сме си на лагер постоянно. Ще търсим съперници за контроли, които да изиграем в Гърция или в Турция. Това ще бъде малко разнообразие. Ще играем и с български отбори.

Волейболистите на „Марек Юнион-Ивкони” имат високи цели пред себе си.

– Ясни ли са съперниците в контролите, или все още са в процес на уточняване?
– Все още не, уточняваме ги. Това вече зависи от договорка на нашия треньор с неговите колеги. Но поне 20-30 дни няма да играем мачове, защото ще наблегнем на физическата подготовка.
– Какво се случва с африканците, които бяха част от „Марек Юнион-Ивкони” през последните сезони?
– Двама от тях по всяка вероятност ще играят в Турция, ние фактически ги преотстъпваме. А другите двама си остават в Африка и няма да ги ползваме тази година.
– През миналия сезон дупнишкият клуб остана извън Топ 8 и пропусна плейофите след края на редовния сезон. Какви са целите за новия шампионат?
– През новия сезон ще се борим да попаднем в първата четворка и да спечелим медали. Това са нашите амбиции и затова тези нови играчи са привлечени. Целта ни е трудна, но не и невъзможна.
– Какво ще кажете на феновете в Дупница, които много обичат волейболния си отбор?
– Те много обичат отбора, но когато побеждава. Дано тази година побеждава и феновете да напълнят залата. Защото когато има успех, залата се пълни. През последните години, когато имахме по-слаби сезони, трибуните не бяха толкова пълни. Но това е нормално. Надявам се тази година да ги зарадваме.