Friday, May 3, 2024
HomeСкоростиЩе има по-малък Defender

Ще има по-малък Defender

Моделното семейство на Land Rover Defender може да се увеличи в близко бъдеще с нов вариант на всъдехода, който ще е с по-компактни размери. Идеята за създаването на тази версия е, че в момента Land Rover не разполага с пряк конкурент на по-луксозните модели в класа на компактните кросоувъри като BMW X1.

Почти сигурно по-малкият Defender ще използва скъсена версия на модулната алуминиева пратформа на Land Rover, а дизайнът му ще е изцяло в стила на фамилията Defender. Най-вероятно моделът ще е с пет врати, за да се хареса на повече потенциални клиенти.

Според по-ранни предположения, в компанията са обсъждали да нарекат малкия модел Land Rover 80 – без да е обвързан с Defender, но е да е позициониран под Defender 90. Най-вероятно обаче, по чисто маркетингови причини новият автомобил ще е част от семейството на Defender.

Интересното е, че става въпрос за предимно градски автомобил, тъй като задвижването 4х4 ще се предлага като опция, а двигателите ще са 3-цилиндров с хибридна система и 4-цилиндров турбо мотор, като и двата ще са бензинови.

В другия край на гамата на Defender се готви най-големият вариант на модела, който ще получи означението 130 и ще се предлага с три реда седалки. Най-вероятно той ще има същата колесна база като 110, но ще е с удължена задница./topgear.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular