Thursday, May 2, 2024
HomeСпортЮноши старша възраст на „Беласица” загубиха от „Марек” у дома

Юноши старша възраст на „Беласица” загубиха от „Марек” у дома

 

Още на старта на новото първенство в зона „София” юноши старша възраст на „Беласица” разочароваха със слабата си и безлична игра. В мач от 1-ви кръг петричани се изправиха срещу „Марек” (Дупница). Със схема на игра 4-3-3 футболистите на гостите показаха много добра игра, която им носеше резултат. През първата част на срещата пропуски за отбора на „Марек” направиха Добромир Панчаревски, Любомир Костов и Валери Йорданов. Все пак възпитаниците на Янек Кючуков отбелязаха първи гол. Това стана в 43-тата минута, когато Добромир Панчаревски изпрати топката неспасяемо във вратата на Стоян Стоянов за 0:1. В самия край на полувремето Емил Кючуков – син на треньора Янек и внук на легендата на „Марек” Емил Кючуков-старши – изпрати топката за втори път във вратата на „Беласица” и направи резултата 0:2.

През втората част на срещата отново по-добрият отбор на терена бе този на гостите. В 59-ата минута след изпълнение на ъглов удар отдясно последва центриране в наказателното поле на гостите, вратарят Николай Кудев изби топката, тя попадна у Димитър Малев, който в стил „Меси” прехвърли майсторски стража на „Марек” за 1:2. Този гол не повлия на играта на момчетата на Янек Кючуков, които продължиха с бързата си и разнообразна игра, атакувайки противника отвсякъде. В 89-ата минута Любомир Костов изведе по перфектен начин Добромир Панчаревски, той овладя кълбото, тръгна фронтално срещу вратата на домакините, преодоля изпречилите му се футболисти, включително и вратаря Стоян Стоянов, и резултатът набъбна на 1:3.

Така с далеч по-качествена и разнообразна игра отборът на „Марек” спечели срещата с 3:1 на стадион „Цар Самуил” пред около 100-тина зрители. Гостуващият тим бе воден от известния футболист – легенда на „Марек”, играл още в отборите на „Миньор” (Перник), „Литекс”, „Черно море” и гръцкия „Патрайкос”, Янек Кючуков. „Много съм доволен от старанието на момчетата, на които гласувах доверие. Победата ни е напълно заслужена. Има какво още да се желае”, сподели Янек Кючуков.

Петричките футболисти играха при схема 3-2-3-2, която не им донесе нужното за излизане с чест от двубоя.

В следващия мач младите петрички футболисти ще гостуват на „Миньор” (Перник), а „Марек” ще приеме „Локомотив” (София).

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

9 COMMENTS

  1. Коментара по-горе не съм го писал аз,някой е писал от мое име

  2. Вяра нюз аз съм Георги Киров,първия коментар не съм го писал аз и държа да знаем кой го е писал

  3. Ръководството еба майката на Бела.
    Оставка на всички!

Comments are closed.

Most Popular