Thursday, May 2, 2024
HomeСпортЯворница заби 6 на Стрела като гост

Яворница заби 6 на Стрела като гост

Домакините реализираха две попадения

В мач от 16-и кръг за първенството на Б Областна група „Струма“ 1 се срещнаха отборите на ФК Стрела (Петрич) и ФК Яворница от едноименното селище.

Още в третатаминутагоститеорганизирахамногоходоваатака и младокътНесинМехмедовполучитопкатавъввратарскотополе, като с премеренударуспядаяпромушипокрайвратаряна домакините за0:1. Самопетминутипо-къснослед извеждащоподаванеЙорданПапудовуспяданадбягазащитатанадомакините и останалочи в очи с вратарякопнатопката, успявайкидагопрехвърлиза0:2 в полза наЯворница. Следтозиголпоследвалекоотпускане в игратаимоткоетодомакинитеуспяхадасевъзползват и давкаратчрез Тихомир Методиев за1:2 в 20-таминута. Яворницаведнагасевпусна в атака и следняколкодобриситуациикрилотоОрханАсановпокачирезултатана1:3 в 30-атаминутанамача. Гоститеостанахапо-активнияотборнатеренадопочивката и в самиякрайотновоЙорданПапудовсеоказаначистапозиция и с ударпоземядадекомфортнапреднинавкарвайкиза1:4.

Следпочивкатаигратапродължидасеиграе предимно в полетонаСтрела. В 60-ата минутаВладиславПетров с топовенизтрелот  5-6 меттареализираза1:5. Малкоследтова и ИлкоРизовуспядасевъзползваотнеразбирателство в защитатанапротивника, вкарвайкишестиголзаЯворница – 1:6. В самиякрайнасрещатадомакинитеполучихаправодаизпълнятдузпа и Красимир Мимишевоформикрайниярезултат2:6.

При това положение отборът на Яворница вече е на 3-то място с 31 точки, а Стрела заседна на дъното на таблицата само с 3 спечелени точки до момента.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular