Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендил100-годишна чешма в центъра на кюстендилското село Богослов пресъхна от месеци, кметът...

100-годишна чешма в центъра на кюстендилското село Богослов пресъхна от месеци, кметът Румен Тончев: От ВиК обещаха да се справят с проблема

 

 

Близо 3 месеца чешмата в центъра на кюстендилското село Богослов е пресъхнала, сигнализираха за „Вяра“ местни хора. „Чешмата е близо 100-годишна, да си налеят вода от нея идваха хора чак от Кюстендил. Освен че е вековна, на нея са сложени паметни плочи на загиналите за България във войните – Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втора световна“, допълват хората от Богослов. Според селския кмет Румен Тончев проблемът е заради повреден водопровод, с чийто ремонт от ВиК не смогват да се справят. „Теренът е сложен и трябва да се работи ръчно, а дружеството няма достатъчно работна ръка. Това обяснение ми дадоха. Има и обещание чешмата да проработи преди падането на първия сняг.

„Обмисляме и варианта вечер чешмата да се спира, както и да тече вода само от единия чучур заради изискването да се плаща водата от обществените чешми“, обяснява богословският кмет Румен Тончев.

Богослов е единственото населено място в тази част на Осоговската планина, през което минава пътят от Кюстендил за хижа „Осогово” и местността Три буки, затова от тук пият и се снабдяват с вода много туристи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular