Saturday, May 4, 2024
HomeКриминални1350 лв. глоба за водач на лизингово „Ауди”, шофирал с 277 км/ч...

1350 лв. глоба за водач на лизингово „Ауди”, шофирал с 277 км/ч по АМ „Струма”

На водача, който летя по Автомагистрала “Струма” с 277 км/ч, е издаден електронен фиш в размер на 1350 лв. Това съобщиха от ОДМВР-Кюстендил. Джигитът е бил засечен от мобилна камера в района на Бобошево по време на специализираната полицейска операция за 24-часов контрол на скоростта в Кюстендилска област.

„Водачът е заснет да пътува по направлението Бобошево – Благоевград. Справка показва, че лекият автомобил „Ауди“ е лизингов. Той е нает от юридическо лице от столицата“, каза говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка.

В рамките на специализираната полицейска операция, отново на АМ „Струма“, са установени други двама водачи, които развили рекордна скорост от 240 и 211 км/ч.

В рамките на СПО за 24-часов контрол на скоростта в Кюстендилска област са установени общо 333 нарушения. 143 от нарушенията са регистрирани с преносими уреди за контрол, стационарната камера е заснела 31 нарушения, с мобилните системи са установени 159.

Четирима от нарушителите са заснети в района на кюстендилското село Багренци. Те са преминали през населеното място с 50 км над допустимата скорост и са чужди граждани, Трима водачи, преминали също с 50 км над допустимата скорост в населено място, са установени на територията на РУ-Дупница. В рамките на 24-часовата операция са установени и 28 други нарушения на ЗДвП.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular