Friday, May 3, 2024
HomeСпорт14-годишните петрички хандбалистиедноличен лидер в зона „Витоша”

14-годишните петрички хандбалистиедноличен лидер в зона „Витоша”

В последния финален турнир на зона „Витоша” по хандбал за момчета до 14 години възпитаниците на петричкия треньор Васил Ангелов от ОХК „Беласица” бяха безапелационни и завоюваха първото място, потвърждавайки, че са най-добрият отбор.

В първата среща победиха домакинитеПирин(Гоце Делчев) с 18:9, като на полувремето резултатът беше 8:6. През втората част на двубоя тактиката на петричкия треньор Васил Ангелов даде своя резултат и буквално смазаха отбора на домакините с краен резултат 18:9. Най-много голове за петричкия тим отбеляза Цветелин Иров – пет.

Втория мач петричкият тим спечели със служебното 10:0 заради неявяване на отбора на Локомотив Мездра, който е претърпял  авария с автобуса на идване. До момента момчетата на Беласица ги побеждаваха в останалите три турнира, провеждани на различни места.

Третият мач беше най-оспорван за младите петрички хандбалисти, като в отделни моменти колегите им от ЦСКА София водеха с два гола разлика, завършвайки полувремето 7:5 в тяхна полза. На почивката авторитетният петрички треньор Васил Ангелов даде много ценни указания на своите възпитаници как да провеждат бързи атаки. И наистина през втората част на срещата младите петрички хандбалисти дадоха всичко от себе си и накрая се поздравиха с победа 20:15.

„Десет мача – десет победи за нашия отбор във всички досега изиграни турнири в различни градове. Напълно заслужено спечелихме първото място и Евгени Кавдански ни връчи златните медали и купата. Спечелихме и две индивидуални награди-Цветелин Иров най-добър защитник и Кристиян Манасиев-голмайстор на турнира с 52 попадения. И двамата получиха статуетки.От 22 до 25 юни ще вземем участие в републиканското първенство, което ще се проведе в Габрово. С този отбор за трети път ще вземаме участие, но за първи път като първенци на Зоната. С нетърпение очакваме тегленето на жребия. Нагласата ни е да спечелим медал”, сподели Васил Ангелов.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular