Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПерник14 пъти повече болни от шарка за седмица в Пернишко

14 пъти повече болни от шарка за седмица в Пернишко

Огнище на ковид в Дома за стари хора в Радомир

Сериозен скок на варицелата в Перникотчитат от РЗИ. Само за седмица случаите са скочили 14 пъти. Така за периода 6-12 ноември новозаразените са 28. Седмица преди това с шарка са диагностицирани само две деца.

Заболелите са 19 момчета и 9 момичета. Всички са от общините Перник и Радомир. Най-много заразени има във възрастовата група между 5 и 9 години – 16. Всички заболели се лекуват амбулаторно от личните си лекари. Засегнати организирани колективи са ДГ №1 „Миньорче“, ДГ „Валентина Терешкова“ – Батановци, СУ „Темелко Ненков“ – Перник, XI-то ОУ „Елин Пелин“ – Перник, XII-то ОУ „Васил Левски“ – Перник и НУ „Архимандрит Зиновий“ – Радомир.

През периода са се увеличили и заразените със скарлатина. 6 са новите случаи срещу 4 за предишните седем дни. Те също са от общините Перник и Радомир. Засегнати организирани колективи са ДГ №3 „Пролетен цвят“ – Перник, ДГ №5 „Вела Пеева“ – Перник, X-то ОУ „Алеко Константинов“ – Перник и ОУ „Христо Ботев“ – с. Дрен.

Намаление от здравната инспекция отчита при болните от коронавирус –  47 случаи към 53 за предходната седмица. Заболели са 26 жени и 21 мъже от всички общини в областта, във всички възрастови групи.  Огнище на КОВИД има в Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в Радомир.

През периода е регистриран и един случай на туберкулоза. Касае се за жена на 45 г. от Перник. Тя е хоспитализирана е в СБАЛББ Перник./Мироглед

RELATED ARTICLES

Most Popular