Thursday, May 9, 2024
HomeСпорт 150 състезатели по скокове на батут се събират в Кюстендил

 150 състезатели по скокове на батут се събират в Кюстендил

Четвъртото издание на турнира пo cĸoĸoвe нa бaтyт “Купа Heзaвиcимocт” в Kюcтeндил щe cъбepe нaд 150 cъcтeзaтeли oт 10 клуба от България, като тази година ще се включат и представители при жени и мъже от националния ни отбор. Cъбитиeтo ce opгaнизиpa oт ĸюcтeндилcĸия cпopтeн ĸлyб пo cĸoĸoвe нa бaтyт “Eвpoтpaмп”, c президент Иво Кръстев, cъc cъдeйcтвиeтo и пoдĸpeпaтa нa община Kюcтeндил, Mиниcтepcтвoтo нa млaдeжтa и спорта и Бългapcĸaтa федерация пo cĸoĸoвe нa бaтyт и щe ce проведе нa 26 и 27 септември.

“Поради затруднените условия в световен план и епидемичната обстановка тази година няма да има чуждестранни участници. Въпреки ситуацията приятно изненадани сме и тази година от големия интерес към турнира. Разбира се, че ще липсват представители от чужбина, но съм убедена, че нивото на състезанието ще бъде отново високо”, споделя вече бившата националка и състезателка на клуба домакин – Кристияна Кръстева, която е един от главните организатори на тазгодишното състезание.

Програмата предвижда на 26 септември квалификационен кръг на голям батут – индивидуално и синхрон, както и на двоен мини батут. Церемонията по откриването на турнира е от 11 часа в залата по скокове на батут на стадион “Осогово”.

Във втория ден от надпреварата е финалният кръг на голям батут – индивидуално и синхрон, както и на двоен мини батут. След края на състезателната програма предстои награждаване на победителите и връчване на Купа “Независимост”. Входът за състезанието е свободен.

Кюстендилският клуб ще бъде представен от 9 състезатели, като четирима от тях ще са дебютанти. На турнира ще присъства председателят на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров.

Организаторите заявиха, че събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular