Thursday, May 9, 2024
HomeРегионКюстендил2 сирачета остави мъжът със счупените ребра при удар между „Тойота“ и...

2 сирачета остави мъжът със счупените ребра при удар между „Тойота“ и джип БМВ в Невестино, близките: Единият от участниците в катастрофата е висш полицай

 

45-годишният мъж, ранен при тежка катастрофа в Невестино, издъхна. Пътният инцидент е станал на 13 март. Родителите на починалия държат фурна за хляб в селото. Той оставя 2 сирачета. Припомняме, че официалната информация от МВР беше: „Водач на лек автомобил е пострадал тази сутрин при тежка катастрофа в района на с. Невестино. Той е настанен в кюстендилската болница за лечение със счупени 4 ребра и вътрешни травми. Катастрофата е между лек автомобил „Тойота“ и джип БМВ. Тестът за употреба на алкохол на 48-годишния водач на джипа е отрицателен.” Според информация на близките другият шофьор, участник в инцидента, е висш служител на ОД МВР-Кюстендил. Според проверка на „Дарик” в Районна прокуратура-Кюстендил още със започването на досъдебното производство на място и за оглед е изпратен служител от Окръжния следствен отдел, а не разследващ полицай, защото е било ясно, че един от участниците в пътния инцидент е служител на полицията.

От прокуратурата категорично отхвърлиха съмненията, появили се в социалните мрежи, че по случая се крие информация. По новия Наказателен кодекс досъдебното производство не се образува срещу конкретно лице. В хода на следственото дело ще се изяснява каква е причината за катастрофата и за смъртта на единия от участниците и има ли причинно-следствена връзка между тях. Очакват се резултатите и от експертизите като автотехническа и съдебномедицинска. С оглед смъртта на единия от участниците в инцидента досъдебното производство ще бъде прехвърлено от Районна в Окръжна прокуратура.

Публикация във „Фрогнюз” гласи: „Наши източници признаха, че става дума за Захари Захариев, който е шеф в Криминална полиция в Кюстендил. Установено е, че личният му автомобил е навлязъл в насрещното движение. При сблъсък е бил ударен 45-годишният мъж, който бил настанен в „Пирогов” с 6 счупени ребра. Състоянието му се влошило и преди два дни той починал. Днес близките му го погребват”.

RELATED ARTICLES

Most Popular