200 жандармеристи окупираха Самоков, роми ги замеряха с камъни

Васил Попов

Кръчма на роднина на бившия депутат Ал. Методиев работила без документи?

 

200 жандармеристи и полицаи блокираха Самоков при зрелищна акция. Задържани са разпространители на дрога, затворени са кръчми в махалата и са глобени родители на непълнолетни спипани в заведенията. В ромската махала пък смелчаци хвърляли камъни по жандармеристите. По време на акцията всички входно-изходни артерии на Самоков бяха блокирани. Организирани са контролно-пропускателни пунктове, на които въоръжени полицаи са проверявали всички, които искат да влязат или да излязат от Самоков. Операцията е била насочена срещу организирана престъпна група, занимаваща се с наркотици, питейни заведения, МПС-та и др.
В мащабната акция били проверени кръчмите и магазините в Боровец, Самоков и селата, съобщиха за в. “Вяра“ свидетели. Проверявани са и всички села, включително родното село на полицейския шеф Васил Попов, който е от Райово. Множество нарушения са установени в заведенията в ромската махала. Според неофициална информация една от кръчмите без документи била на роднина на Александър Методиев. Роми се опитали да попречат на акцията и хвърлили камъни по колите на жандармерията, но до конфликти не се е стигнало, тъй като полицаите са действали професионално. Според непотвърдена информация нарушение е установено в дискотеката, наета и работеща в хотел „Айсберг“. Според слухове тя работела извън работното си време. За такова нарушение са съставени актове и на други увеселителни обекти. В акцията са участвали и служители на сектор “Икономическа полиция”, НАП, БАБХ и др.
Съставени са били десетки актове за дрога, за липса на разрешителни за кръчмите. Образувани са досъдебни производства за различни престъпления.  Самоковци са доволни от въведения ред в града. „За първи път от 15 години виждаме такава акция. Началникът на полицията Васил Попов показа, че може да се грижи за спокойствието и сигурността на хората и ние сме му благодарни за професионализма му и добре свършената работа. Очакваме закрила от полицията и сме доволни от качествата и способностите, които показа Попов като шеф на полицията”, коментираха самоковци.

1 COMMENT

  1. Във всяка една нормална държава циганския барон Сали-Александър Методиев щеше да бъде разследван …..откъде има толкова пари да направи тази палат-къща, да я обзаведе с мебели -от Италия доставени?!
    Какъв трудов стаж има този цигански барон!!!
    Какви заплати е получавал та да демонстрира такова богатство бре!?
    Задрямала прокуратура!?

Comments are closed.