Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупница23 години от дупнишките барикади

23 години от дупнишките барикади

Дупничани се събраха на дупнишките барикади, за да отбележат годишнината от събитията, довели до падане на правителството на Жан Виденов през февруари 1997 г.

Събралите се граждани отбелязаха 23 години от вдигането на барикадите. Край новооткрития паметник присъстваха едни от най-активните участници – Тодорка Савова, Георги Гиздов, Адриана Велева и други.

Близо до дупнишките барикади миналата година беше открит паметник, който да напомня за протестите в града през зимата на 1997 г. срещу кабинета “Жан Виденов”. Монументът бе изграден, след като през 2016 г. общественици и политици учредиха сдружението „Духът на Дупница“ по инициатива на тогавашния председател на Общинския съвет и председател на местната структура на ГЕРБ Ивайло Константинов.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Много ви оредели редиците бре, вече хората не вярват на лъжи, а ? Искат да ядене ?!

  2. Да, да!!!! Не само са им оредели редиците, а и вече никой не вярва в лъжи за прекрасен “демократичен” живот !! А като ги гледам им се чудя на акъла кой от тези грипове е бил репресиран?!!!!!!! Дали Тодорка Савова или Мишето Панчев или останали нереализирани и безкрайно компроментирани мошета!!!! Карикатури!!!!

Comments are closed.

Most Popular