Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникКметът на Перник Вяра Церовска инспектира изграждането на трите нови спортни игрища

Кметът на Перник Вяра Церовска инспектира изграждането на трите нови спортни игрища

 

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.- кметът  Владислав Караилиев инспектираха трите нови спортни игрища за минифутбол и хандбал и фитнес площадката, които скоро ще радват жителите на града.

Новите съоръжения трябва да влязат в експлоатация през месец август. Заложените целеви средства са в размер на 60 хиляди лева за всяко едно от игрищата и 20 хил. лв. за  фитнес площадката. Фитнес уредите ще бъдат предоставени по друга обществена поръчка.

По време на проверката кметът сподели, че изграждането на спортни и детски площадки е сред приоритетите на общината. Въпреки финансовите затруднения ще се търсят средства, за да могат децата и младите хора на Перник да има къде да спортуват и да се забавляват.

Две от съоръженията са разположени в дворовете на 9-то ОУ „Темелко Ненков“ и 8-мо ОУ „Кракра Пернишки“, така че едновременно ще могат да се използват и от учениците, и от живущите наблизо. Тяхната настилка ще бъде с изкуствена трева.

Другото спортно игрище е в района на кв. „Изток“, в непосредствена близост до 10-то ОУ „Алеко Константинов“  и Спортното  училище, а фитнес площадката е разположена  зад ГПЧЕ „Симеон Радев“.   Ремонтните дейности вървят по график.

RELATED ARTICLES

Most Popular