Tuesday, May 7, 2024
HomeСпорт25 каратеки на кюстендилския "Дарис" защитиха технически степени

25 каратеки на кюстендилския “Дарис” защитиха технически степени

Тодор Настев пети в световната ранглиста от 294-ма състезатели, Александър Стефанов е 39-и от 100 каратеки

В залата на спортен клуб “Дарис” /Кюстендил/ се проведе традиционният изпит за степени по карате. За стриктното изпълнение на поставените задачи следяха председателят и главен треньор на клуба Борислав Иванов – 3-ти дан, заедно с другите инструктори в клуба – Цветомира Йорданова и Явор Начев.

“На татамито своите технически умения показаха 25 деца, които се представиха успешно и защитиха 7-о и 8-о кю. Това бе и последното мероприятие за клуба за тази странна година. Предвид ситуацията, в която се намираме, през сезона не се проведоха много състезания за съжаление. Надяваме се през следващата да се проведат всички планирани мероприятия и лагери от вътрешния и международен спортен календар”, каза Борислав Иванов.

Той допълни, че две каратеки на клуба и национални състезатели на България са с престижни подреждания в световната ранглиста. Тодор Настев при младежите завършва на 5-о място от 294-ма състезатели в неговата категория, а Александър Стефанов при старшата възраст е на 39-о място от 100 състезатели в неговата категория.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular