Thursday, May 9, 2024
HomeСпорт Треньорът Здравко Лазаров: „Марек” и „Вихрен” са най-стойностните отбори в групата

 Треньорът Здравко Лазаров: „Марек” и „Вихрен” са най-стойностните отбори в групата

Дербито на ЮЗ трета лига завърши наравно с голове на Димитър Пантелеев и Николай Георгиев

Дербито на ЮЗ трета лига между отборите на “Вихрен” (Сандански) и “Марек” (Дупница) не излъчи победител. Двата отбора завършиха наравно с попадения на Димитър Пантелеев в 60-ата минута и Николай Георгиев в 69-ата минута от дузпа, след като главният съдия Никола Попов видя игра с ръка на Джордж Николов от гостите вътре в наказателното поле на “Вихрен”.

Срещата започна с натиск на футболистите на домакините. В 7-ата минута се откри и първата възможност за попадение пред тях, когато Никола Георгиев стреля от воле, но ударът му премина високо над напречната греда.

В 23-тата минута футболистите на домакините имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле, но намиращият се наблизо до събитието елитен арбитър не видя такова нарушение.
В 30-ата минута футболистите на домакините отправиха първия си точен удар в мача. Владимир Кабранов от пряк свободен удар успя да насочи топката към вратата на “Марек”, но Пламен Младенов без проблем улови. Веднага след това обаче стражът изпрати кълбото силно напред и успя да изведе Димитър Владимиров, който се беше измъкнал зад гърба на защитниците на “Вихрен”. Ударът на футболиста на “Марек” обаче премина встрани от вратата.

В 37-ата минута домакините имаха две невероятни възможности за гол само в рамките на десетина секунди. След добра акция отляво Методи Костов успя да центрира добре в наказателното поле. Атанас Чепилов се извиси над всички и стреля с глава, но ударът му срещна напречната греда. Веднага след това кълбото попадна на главата на Александър Якимов, който от непосредствена близост отправи точен изстрел, но рефлексът на Пламен Младенов успя запази вратата на “Марек” суха.
През втората част домакините продължиха да оказват натиск, като организираха няколко атаки. В 60-ата минута обаче гостите от Дупница бяха тези, които стигнаха до попадение. Христо Каймакански успя да пробие отляво и да подаде на близката греда към Димитър Пантелеев. Той овладя топката, насочи я технично в далечния ъгъл, където тя срещна лявата странична греда отвътре и се спря в мрежата за 0:1.
Девет минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Джордж Николов игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Никола Георгиев, който не сгреши за 1:1.

В 80-ата минута вратарят на “Марек” Пламен Младенов се пласира удачно след удар на резервата на домакините Милен Златков. До края на мача натискът на футболистите на “Вихрен” беше безплоден и главният съдия Никола Попов свири края при резултат 1:1.

Спечелената точка в директния двубой се оказа златна за отбора на “Марек” и при това положение тимът от Дупница ще зимува на върха в таблицата с 39 точки. Отборът на “Вихрен” остана четвърти с 37 точки.

Здравко Лазаров – старши треньор на “Вихрен”, коментира двубоя така: „Здрав мач, заслужено равенство, но съжалявам за пропуснатите две голови положения накрая на срещата. Ние с “Марек” сме най-стойностните отбори в групата. Допуснахме лек гол, добре че изравнихме веднага. Разпускам момчетата веднага, на 10-11 януари ще се съберем отново за зимна подготовка.

Цветан Видински – президент на ФК “Марек”, заяви: „Не ни достигна концентрация в защита. Знаехме, че те играят добре с високи топки и при центриранията. Резултатът е справедлив. Тази година има израстване в отбора. Ако миналата година се борехме за оцеляване, сега сме единият от лидерите в групата. За в бъдеще всички отбори ще се съобразяват с нас”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular