Friday, May 3, 2024
HomeСпорт254 състезатели от 48 клуба се бориха на Държавния лично-отборен шампионат по...

254 състезатели от 48 клуба се бориха на Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца в Петрич

В продължение на два дни в зала Арена Петрич се проведе държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за деца. 254 състезатели в 11 категории от 48 клуба вплетоха мишци на тепиха. Отборен победител стана тимът на “Димитровград” с 64 т., следван от “Би Риъл” (Сандански) с 56 т. и “Енергетик” (Гълъбово) с 33 т. Костадин Иванов (42) от “Бургас” бе обявен за най-техничен състезател, а Бисер Иванов (“Сливен”), който стана първи  при 38-килограмовите, за най-резултатен.

Първенството бе открито и закрито от кмета на града Димитър Бръчков. Той награди за заслуги към борбата в Петрич Серафим Бързаков, Петър Касабов,  международния съдия по борба първа категория и представител на гръцката федерация по борба Салас Коканидис и инструктора на ФИЛА и шеф на СК на БФБ Янчо Костадинов. Салас Коканидис награди международните съдии от Петрич Людмил Кандиларов и Венцислав Филчев. И двамата се представиха отлично, организирайки съвместно с представители на Община Петрич нормалното провеждане на шампионата.

Схватките от шампионата в Петрич изгледаха Серафим Бързаков и Петър Касабов, старши треньори на  националните отбори по свободна борба – мъже и жени.

RELATED ARTICLES

Most Popular